07 [OCT 16] "cap limpede" Buzau
Vineri, 07 octombrie 2016

Ce le cere liberalul Atanasiu buzoienilor

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 1210 vizualizari 4 comentarii redactie@focustv.ro

Liderii penelişti fac apel către electorat să nu voteze partidele mici declarate de dreapta întrucît votul acestora se pierde. Joi, prim-vicepreşedintele PNL, Teodor Atanasiu, candidat pentru Senat pe locul I la Buzău din partea PNL, a declarat într-o conferinţă de presă că sondajele de opinie comandate de partid arată un echilibru aproape perfect între stînga şi dreapta. Atanasiu a anunţat că, astfel, la alegerile din 11 decembrie fiecare vot va conta. La conferinţa de presă penelistă au participat, în afară de Atanasiu, şi ceilalţi candidaţi anunţaţi de filialele buzoiene pentru parlamentare, adică preşedintele organizaţiei judeţene PNL, Cristi Romanescu aflat pe primul loc la Senat, Antonel Tănase, trezorierul-şef al partidului aflat pe locul doi pe lista deputăţească şi Larisa. Ene care candidează pe poziţia a treia pe lista pentru Camera Deputaţilor.

Prim-vicepreşedintele Teodor Atanasiu a explicat, în acest cadru, şi de ce este important fiecare vot la scrutinul din 11 decembrie:” sondajul arată că între stînga şi dreapta există un echilibru aproape perfect. Adică PSD 30%, PNL şi USR 30%, respectiv 9%, total 39%, un echilibru care ne arată că la alegerile din 11 decembrie, fiecare vot va conta.
Deci, contrar a ceea ce se povesteşte că vom avea cîştigători dinainte cunoscut, acest echilibru ne arată că fiecare vot contează. Va conta şi cum va fi timpul de afară şi dacă partidele sunt organizate sau nu pentru a putea să fie cîştigătoare iar lumea să iasă să-i voteze pe proiectele pe care le au”.

„Partidele mici nu vor intra în Parlament”
De asemenea, Teodor Atanasiu a spus că, potrivit sondajului, partidele mici nu vor intra în Parlament:” acest sondaj ne mai arată că partidele mici nu vor intra în Parlament. Partidele care nu au structuri în teritoriu capabile să mobilizeze electoratul vor rămîne în afara Parlamentului şi că vor fi foarte multe locuri redistribuite. Avem, deci, ALDE, PMP, PRM, PRU, ANR, PSRo care nu vor trece pragul parlamentar la nivel naţional indiferent de surprizele plăcute sau neplăcute pe care le vor face în unele judeţe ale ţării. De aceea, e important să discutăm aceste lucruri pentru  că atît ALDE cît şi PMP mai au un vot rezidual de pe dreapta, adică aceleşi bazin electoral căruia se adresează PNL. Şi sunt voturi care se vor risipi”, a declarat Teodor Atanasiu.
Un mesaj

Atanasiu a ţinut să emită un mesaj către alegătorii de dreapta: sau trebuie să-şi risipească votul pentru nişte partide (ALDE şi PMP-uri) care au doar votanţi de dreapta, dar conducători cu viziuni de stînga. Votanţii celor două partide trebuie să se gîndească bine şi să dea un vot util direct către PNL, singurul care poate să lase PSD în opoziţie şi singurul care va lupta cu şanse reale pentru a forma guvernul în dauna PSD-ului.


Antonel Tănase despre Fisc

Antonel a explicat că este alături  de salariaţii revoltaţi din Fiscul Buzoian „Salariaţii de la Administraţia Financiară Buzău sînt în pragul unor greve şi din punctul nostru de vedere o solicitare îndreptăţită a lor cu privire la legea salarizării în ANAF cu privire la treptele de salarizare care se aplică la nivel central al ANAF şi la nivelul Regionalei de la Galaţi a ANAF. Pentru aceeaşi muncă nu este normal să existe o diferenţă de aproape 60%. Cei de la Buzău vor trebui să aibe aceleaşi drepturi cu cei de la Regionala Galaţi şi cei din centrala de la Bucureşti”. Tănase a mai spus că va milita să îndrepte lucrurile şi că nu e de acord cu pensiile speciale.

Romanescu despre excluderi

Preşedintele PNL Buzău, Cristi Romanescu a spus că plecarea consilierilor judeţene PNL-işti către alte partide , că ei oricum nu mai pot reprezenta PNL în CJ şi că fac demersuri pentru excluderea lor. În acest sens pe ordinea de zi a CJ Ex de joi seara acest punct „va fi discutat”, iar cu cei trei consilieri îşi vor pierde şi modelele în Consiliul Judeţean.



Etichete: Atanasiu |  buzoienilor |  liberalul
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Alegător
07 octombrie 2016
M-AI CONVINS ! PSD : Niciodată ! PNL : Nu pe ei și fără Agamiță ! PMP :Fără Mocani ! ALȚII : Nu contează ! REZULTAT : VOT ANULAT !
Nedelcu
08 octombrie 2016
Ce ii cerem noi lui Atanasiu:Dute la tine la Alba si lasane"nici noi suntem de tine nici tu nu esti de noi"
didel
09 octombrie 2016
romanescu este un securist ,nu votez pnl . este omul psd . votez usr
Viorica
10 octombrie 2016
Romanescu face afaceri cu psd .Dupa ce iese deputat pleaca la psd .Singurul om serios este mateesescu .Votez pmp


Din aceeasi categorie
  • Turul Ciclist al României trece, vineri, prin Buzău VIDEO ; 13 septembrie 2019;
  • ALERTĂ! 4 noi focare de pestă porcină; 24 iulie 2019; Buzau
  • Ultima ora

    Presedinte
    Ion CRISTOIU
    Director general
    Vlad PUFU