02 [MAI 17] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 02 mai 2017

Percheziţii !Suspiciuni de evaziune fiscală

Laurenţiu Marinov alte articole de Laurenţiu Marinov
0 voturi 960 vizualizari 0 comentarii laurentiu.marinov@sansabuzoiana.ro

Percheziţii în această dimineaţă în Buzău şi în alte patru judeţe pentru destructurarea unei grupări specializate în evaziune fiscală prin vânzarea de piei de animale.                                                                

16 descinderi au loc la adrese din Buzău, Ilfov, Dîmboviţa, Argeş şi Giurgiu, la locuințele persoanelor bănuite și la sediile societăților implicate în activitatea evazionistă. La finalul percheziţiilor, 11 persoane vor fi duse la audieri, la sediul Poliţiei Ilfov.

Mai multe persoane sunt bănuite că în perioada 2014-2015 ar fi înregistrat în contabilitatea societăților administrate achiziții fictive de piei de animale, precum și de alte bunuri și servicii, pentru diminuarea taxei pe valoare adăugată și a impozitului pe profit, scopul final fiind eludarea bugetului de stat. În activitatea infracțională, cei în cauză ar fi fost sprijiniți de un bărbat, de 39 de ani, din localitatea Jilava, care, în calitate de reprezentant legal al unei unități economice, ar fi acceptat emiterea de facturi fiscale fictive către celelalte societăți implicate. În acest mod membrii grupării infracţionale ar fi prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ 1 milion de euro. 

În acest caz, cercetările sunt făcute pentru fapte de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală, ancheta fiind coordonată de procurorii Parchetului Tribunalului Ilfov. 


Etichete: evaziune |  fiscala |  Percheziti |  Suspiciuni
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU