07 [MAR 17] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 07 martie 2017

Este Buzăul pregătit pentru un cutremur major? Ce spun premierul şi viceprim-ministrul

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 1252 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Este România pregătită să facă faţă unui cutremur major? La această întrebare au încercat să răspundă sîmbătă premierul Sorin Grindeanu şi vicepremierul Sevil Shaideh, prezenţi într-o vizită de lucru la Buzău. 
 
Şeful Guvernului a menţionat că sînt multe de făcut la capitolul sistem de alertare şi intervenţie în cazul unui cutremur major, dar a precizat că într-o situaţie de urgenţă contează foarte mult şi spiritul civic. La rîndul său, vicepremierul Sevil Shhaideh a declarat, sîmbătă, la Buzău, că, în fiecare an, Ministerul Dezvoltării alocă sume importante pe care autorităţile locale să le solicite în vederea consolidării blocurilor cu risc seismic, însă de fiecare dată gradul de absorbţie nu depăşeşte 10 la sută.

Proprietarii refuză să se mute

Vicepremierul a adăugat că problema majoră în privinţa reabilitării clădirilor cu bulină roşie o constituie refuzul proprietarilor de a ieşi din imobil pe perioada consolidării, fapt pentru care lucrările sunt îngreunate foarte mult. ”De fiecare dată, sincer vă spun, sîntem dezamăgiţi pentru că gradul de absorbţie al acestui program nu depăşeşete 10% sin suma alocată. Din discuţiile pe care le-am avut cu toate autorităţile şi în special cu cele din Bucureşti, pentru că cel mai mare număr de imobile cu aşa-zisa bulină roşie se află în Bucureşti. Problema majoră pe care o avem în accesarea şi consolidarea acestor clădiri se referă la refuzul proprietarilor de a ieşi din imobil pe perioada consolidării şi din aceste considerente lucrările de consolidare sînt foarte mult îngreunate”, a declarat vicepremierul Sevil Shhaideh. În municipiul Buzău, sînt peste 40 de blocuri cu bulină roşie care au nevoie de reabilitare urgentă.



Etichete: Buzaul |  cutremur |  major |  ministrul |  pentru |  pregatit |  premierul |  viceprim
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU