01 [FEB 18] ACTUALITATE Buzau
Joi, 01 februarie 2018

Consiliul Județean plusează pentru atragerea medicilor spre Buzău

Florina Arghir Popescu alte articole de Florina Arghir Popescu
1 vot 2295 vizualizari 0 comentarii florinapopescu@sansabuzoiana.ro

Șase salarii minime și locuințe de serviciu este oferta pe lansată de autorități medicilor, pentru a-i atrage la Buzău, în cea mai mare unitate spitalicească a județului. Stimulentele financiare se vor acorda pe o perioadă de doi ani, iar locuințele de serviciu le vor sta la dispoziție cîtă vreme vor avea nevoie de ele.

 

Secțiile Spitalului vor fi modernizate

 

Noile locuințe de serviciu pentru medici vor fi construite pe o parte din terenul pe care a funcționat fosta Maternitate buzoiană, o locație care, spune președintele CJ, Petre Emanoil Neagu, îi va avantaja foarte mult pe medicii care vor locui acolo, deoarece sunt aproape de centrul orașului, precum și de trei dintre secțiile Spitalului Județean și anume, Oncologia, Maternitatea nouă și Secția de boli infecțioase.

Concomitent, în Spitalul Județean va avea loc un amplu proces de reabilitate a celor mai importante secții, Bloc operator, UPU și UPU Pediatrie, Cardiologie, Neonatologie, Chirurgie infantilă, Nefrologie și Pediatrie, ceea ce înseamnă rezolvarea unei bune părți a problemelor ce afectează Spitalul și implicit o ofertă de condiții de lucru optime pentru medici.

 

Locuințe dar și bani în plus

 

Și anul trecut a mai existat o încercare din partea autorităților de a atrage medici specialiști  în Spitalul județean, dar nu au reușit să aducă decît pe secțiile urologie și ortopedie. Stimulentele financiare acordat de Consiliul Județean au avut o valoare de peste 42.000 de lei, iar fiecare medic a încasat șase salarii minime brute. În plenul Consiliului Județean Buzău, de miercuri, s-a  aprobat actualizarea valorii stimulentelor, ca urmare a creșterii salariului minim brut pe țară. Președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu estimează că banii respectivi sunt suficienți pentru a mări schema de personal a Spitalului Județean cu încă zece medici numai pe parcursul acestui an.Etichete: atragerea |  Buzău |  Consiliul |  Județean |  medicilor |  pentru |  plusează
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU