11 [FEB 14] ACTUALITATE Vrancea
Marţi, 11 februarie 2014

Un protejat de-al lui Oprişan riscă să îşi piardă mandatul. Vezi aici cine!

Claudia Toader alte articole de Claudia Toader
2 voturi 1051 vizualizari 0 comentarii claudiatoader@sansanews.ro

Un consilier municipal PSD din Focşani aflat în conflict de interese riscă să îşi piardă mandatul şi să nu mai deţină nici o funcţie publică. Este vorba despre Liviu Oloeriu care, în mandatul precedent a fost chiar liderul de grup al social-democraţilor în Consiliul Local Focşani. Tot atunci, a votat un proiect de hotărâre prin care se stabileau tarifele de închiriere a boxelor comerciale din Piaţa Agroalimentară. Dar, în calitate de acţionar al unei firme care a închiriat 4 astfel de spaţii comerciale, Oloeriu a ajuns în conflict de interese. Situaţia a fost constatată de Agenţia Naţională de Integritate în urmă cu un an şi jumătate, în plină campanie electorală pentru alegerile locale, iar de atunci Oloeriu şi ANI au ţinut-o din proces în proces.


Consilierul a contestat raportul ANI în instanţă, iar acum procesul s-a încheiat. Instanţa Supremă a decis că dreptatea este de partea Agenţiei Naţionale de Intergitate. În aceste condiţii, conform Legii privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor, Liviu Oloeriu nu va mai avea dreptul să deţină o funcţie sau demnitate publică, timp de 3 ani. Decizia a fost pronunţată pe 31 ianuarie, însă motivarea magistraţilor nu a apărut nici acum.


Soluţia Curţii Supreme nu îl sperie însă pe alesul local, care aşteaptă motivarea instanţei şi e convins că mai are şi căi extraordinare de atac. „Lucrurile nu sunt nici pe departe aşa de grave cum ar părea. ÎCCJ încă nu a eliberat motivarea sentinţei, mai sunt căi de atac extraordinare. Eu nu o să îmi pierd mandatul. Din punctul meu de vedere nu e conflict de interese. Eu am votat o hotărâre şi ulterior a avut loc o licitaţie publică. Atunci, de ce mai facem licitaţii?”


Oloeriu mai spune că nu poate fi acuzat de conflict de interese pentru că nu a produs nici un fel de prejudiciu.

 Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 0   2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU