28 [FEB 13] ACTUALITATE Vrancea
Joi, 28 februarie 2013

Dascăl încuiat în clasă

alte articole de
0 voturi 952 vizualizari 0 comentarii

Meseria de dascăl, departe de a mai fi respectată, a ajuns să fie una cu adevărat periculoasă. 

O dovedeşte un nou incident care a avut loc la Focşani, unde un profesor de geografie a fost încuiat pentru cîteva minute bune de un elev într-o sală de clasă. 

Incidentul s-a întîmplat, culmea, la şcoala generală nr. 7, aceeaşi unitate în care în urmă cu nici o lună de zile un alt profesor a fost agresat în sala de clasă de rudele unor elevi, în timpul orei de curs. 

Totul s-a întîmplat într-o pauză, cînd profesorul a fost pur şi simplu încuiat în sala de clasă şi ameninţat de un elev de clasa a 7-a. Luat la întrebări, elevul le-a spus celor din conducerea şcolii că la mijloc a fost vorba de o răzbunare, pentru că în urmă cu un an dascălul i s-ar fi adresat folosind apelativul “ţigan”. 

La şcoală au fost imediat  chemaţi părinţii elevului, dar şi poliţia, care cercetează cazul.

Chiar dacă băiatul a promis că îşi va cere scuze, gravitatea faptei rămîne, autoritatea unui profesor fiind subminată pentru a doua oară, în aceeaşi şcoală, în decurs de mai puţin de o lună.
 
Vă reamintim că la începutul acestei luni, la aceeaşi şcoală, profesorul de muzică Mircea Ianchievici a fost bătut  de rudele unor elevi gemeni, pe care dascălul i-ar fi agresat. 

Agresiunea comisă asupra cadrului didactic a avut loc în sala de clasă, sub ochii elevilor, iar o parte din incident a fost filmat de camerele de supraveghere instalate pe holurile şcolii. Profesorul de muzică a ajuns la spital cu multiple traumatisme, iar în prezent se află în concediu medical. 

Tocmai de aceea, ancheta internă demarată la şcoala nr. 7 cu privire la incident bate pasul pe loc, întrucît profesorul Ianchievici nu a compărut pînă acum în faţa comisiei. Etichete: încuiat |  clasă |  elev |  Profesor
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU