ACTUALITATE
Curs valutar:
4.6639
4.1179
18 noiembrie 2018 Ultimul update: 16:36
02 [NOV 18] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 02 noiembrie 2018

Scandalul comasării ia amploare

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 1190 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Cînd apele păreau că s-au liniştit şi cele două colective de elevi și profesori s-au adaptat la noile condiții de studiu, odată cu mutarea în locații diferite, o scînteie reaprinde scandalul dintre Liceul Costin Nenițescu și Colegiul Mihai Eminescu din Buzau.  Este vorba de decizia primarului Constantin Toma de a muta din clădirea de pe strada Transilvaniei și două laboratoare despre care inițial s-a convenit să rămînă acolo, chiar dacă elevii care acum învață pe strada Bazalt sînt nevoiți să parcurgă un drum mai lung pînă la spațiile de practică.  Efortul nu ar fi în zadar pentru că cele două laboratoare de gătit și tehnică servicii sînt cele mai moderne din oraș, abia reablitare și dotate cu aparatură de ultimă generație.

Decizia este însă vehement contestată de condu­cerea Liceului Costin Nenițescu care se opune acestei mutări pe motiv că ar pierde finanțarea privată primită pentru amenajarea spațiilor necesare pregătirii viitorilor ospătari și bucătari. În plus, în  noua locație unde funcționează acum colectivul de la Nenițescu nu există spații pentru amenajarea acestor laboratoare. Directorul Liceului Costin Nenițescu, Narcisa Gabriele Dașu spune că nu există gresie, faianță sau aprobare de la DSV în acest moment, mai mult, elevii nu vor avea unde să facă practică, pentru că nu există laboratoare.    

Cancelaria din Amfiteatru 
 
De partea cealaltă, conducerea Colegiului Mihai Eminescu explică, fără să dea însă o declaraţie oficială, că cele două încăperi în care funcționează acum laboratoarele le-ar fi necesare pentru a amenaja cancelaria, improvizată în Amfiteatru.  De partea colectivului eminescian este și primarul Constantin Toma care a explicat ieri încă o dată că cel mai probabil liceul Costin Nenitescu va fi comasat cu o altă unitate de învățămînt, iar pe strada Transilvania ar putea fi înființată o facultate de horticultură. Primarul Buzaului Constantin Toma a menționat că nu este posibil ca două instituții de învățămînt să funcționeze cu atît de puțini elevi și că este necesar ca cele 2 școli să funcționeze în același loc.  
Scandalul a fost amploare și în ședința Consiliului Local, cînd pe masa aleșilor a apărut proiectul privind trecerea obiectivului de pe strada Transilvania în administrarea Colegiului Mihai Eminescu. Consilierul PNL Liviu Barbu a precizat că a solicitat ca cele 2 laboratoare să rămînă în administrarea acestui colegiu, întrucît s-a investit peste 3 miliarde de lei în dotarea lor și elevii de la specializările respective ar putea în acest fel să își desfășoare orele.
Argumentele aleșilor au fost imediat contracarate de edilul buzăului care a explicat că nu mai e posibil ca laboratoarele să funcționeze sub administrarea conducerii de la Liceul Nenițescu și că este necesar să existe o singură conducere. 
 
Proiectul a fost respins 
 
În final, proiectul a fost respins, fiind votat doar de 15 consilieri din cei 22 prezenți. Decizia este departe de a fi una finală pentru că primarul a anunţat convocarea unei şedinţei de îndată pentru vineri, cînd, crede el, îi va convinge pe aleşii locali să voteze acest proiect, iar laboratoarele să fie mutate.

Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

15 noi 2018 [15:49]  PUBLICITATE BUZAU

(P) S.C. RECOMPLAST S.R.L., ANUNŢ DE PRESĂ PRIVIND ANGAJARE PERSONAL

S.C. RECOMPLAST S.R.L., anunţ de presă privind[...]
300 vizualizari Citeste tot
15 noi 2018 [15:48]  PUBLICITATE BUZAU

(P) S.C. RECMET S.R.L., ANUNŢ DE PRESĂ PRIVIND ANGAJARE PERSONAL

S.C. Recmet S.R.L., anunţ de[...]
333 vizualizari Citeste tot
15 noi 2018 [09:53]  MONDEN BUZAU

Dj Sava a ajuns în Bahrain

274 vizualizari Citeste tot
15 noi 2018 [00:27]  ACTUALITATE BUZAU

Cine a certificat european covrigii de Buzău

611 vizualizari Citeste tot
15 noi 2018 [00:16]  ACTUALITATE BUZAU

Cine vrea să lucreze în Palatul Comunal?

1077 vizualizari Citeste tot
14 noi 2018 [10:41]  ACTUALITATE BUZAU

Perchezitii la palatul cu turnulete al lui Vanghele

755 vizualizari Citeste tot
14 noi 2018 [09:37]  MONDEN BUZAU

Buzoianca Andreea Balaban, starul din social media

363 vizualizari Citeste tot
14 noi 2018 [08:05]  SPORT BUZAU

Cum merg lucrările la viitoarea bază sportivă LPS

1765 vizualizari Citeste tot
14 noi 2018 [07:57]  POLITIC BUZAU

Cum se pregătesc partidele pentru europarlamentare

333 vizualizari Citeste tot
13 noi 2018 [10:23]  ACTUALITATE BUZAU

Buzăul, premiat pentru proiectul de Centenar

497 vizualizari Citeste tot
13 noi 2018 [08:55]  MONDEN BUZAU

Chef Aida Parascan s-a măritat în secret

414 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU