07 [SEP 19] ACTUALITATE
Sâmbătă, 07 septembrie 2019

Medika TV:Ce a pățit un tânăr care a mâncat doar cartofi prăjiți

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 2590 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Un adolescent britanic de 17 ani și-a pierdut vederea după ce, timp de mai mulți ani, a mâncat doar cartofi prăjiți și pâine. Lipsa vitaminelor și mineralelor a dus la apariția neuropatiei optice, o disfuncție nervului optic. Afecțiunea este reversibilă dacă e descoperită din timp, însă dacă nu e tratată corespunzător, vederea este pierdută definitiv.
Încă din școala primară, adolescentul a mâncat doar cartofi prăjiți, chipsuri și pâine. Foarte rar, acesta mai mânca o felie de șuncă sau un cârnat.
„Dieta lui zilnică era formată din cartofi prăjiți luați de la un fast-food din apropiere. Mai obișnuia să ia niște chipsuri și, de câteva ori, niște pâine albă cu felii de șuncă, aproape deloc fructe sau legume”, a declarat medicul care l-a tratat. „Astea erau singurele tipuri de mâncare pe care le tolera”.
Testele medicale au relevat că tânărul suferea de malnutriție și de multiple deficiențe de vitamine. La 14 ani, el era deja anemic și a fost diagnosticat cu deficiență de vitamina B12.
Chiar dacă medicul de familie i-a prescris injecții cu vitamina B12 și l-a sfătuit cum să-și îmbunătățească dieta, băiatul a continuat să-și piardă vederea și auzul.
Ce s-a întâmplat cu tânărul care a mâncat ani întregi doar cartofi prăjiți puteți citi AICIEtichete: adolescent |  cartofi |  mâncat |  Medika |  prăjiți |  pățit
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU