26 [MAI 19] ACTUALITATE Buzau
Duminică, 26 mai 2019

Lume multă la eliberarea Cărţilor de identitate

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 1236 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

A fost aglomerație nu numai la secțiile de votare, ci și la Buletine acolo unde uncționarii Direcției de Evidență a Persoanei ai municipiului Buzău au primit numeroase cereri de schimbare a cărților de identitate. Printre cei care și-au preschimbat documentele de identitate sunt locuitori ai unor străzi din oraș care au denumiri noi în urma unor hotărâri ale administrației locale. 
Aflux mare s-a semnalat, la ghișeele direcției, începând de joi. Directorul Direcției de Evidență a Persoanei din cadrul Primăriei Buzău, Camelia Elena Toma a explicat reporterilor Focus FM Regional motivele acestei afluente: "Joi şi vineri a fost o afluenţă mai mare de cetăţeni care au venit să-şi schimbe cartea de identitate pentru a-şi putea exercita dreptul de vot. Şi sîmbătă şi duminică s-a lucrat, dar cerinţa este redusă. Dacă zilele trecute am avut un număr dublu de cereri de preschimbare sîmbătă şi duminică am avut un numar dublu de eliberări de cărţi de identitate.

Ieri și astăzi, funcționarii au eliberat 258 de cărți de identitate dintre care 16 provizorii. Printre solicitanții care cer preschimbarea cărțilro de identitate sunt locuitori ai unor strîăzi care au primit denumiri noi. Indiferent dacă își schimbă sau nu buletinele, oamenii pot vota, anunță autoritățile a mai declarat Camelia Elena Toma: "Orice persoană care are drept de vot se poate duce la secţia de votare  . În momentul în care, din diverse motive, cetăţeanul constată că nu este arondat la secţia respectivă, prezintă cartea de identitate informaticianului din respectiva secţie. Informaticianul are o tableta în care introduce cartea de identitate a votantului şi îi transmite pe loc unde este arondat şi unde poate să meargă să voteze"
 

 Cererile de preschimbare a cărților de identitate care s-au primit până la această oră  vor fi onorate în cursul zilei de astăzi. Eliberarea noilor documente se va face după ora 16,00. În schimb, cei care se prezintă de la această oră încolo, la ghișeele Direcției vor putea primi noile cărți de identitate în zilele următoare. 


 Etichete: cartilor |  eliberarea |  identitate |  multa
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU