04 [SEP 18] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 04 septembrie 2018

EXCLUSIV Cine este noul şef al D.I.I.C.O.T. Buzău

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
0 voturi 2201 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Noul procuror-şef al Biroului Teritorial Buzău al D.I.I.C.O.T. este magistratul Florin Ion. El a preluat funcţia cu delegaţie printr-un ordin semnat de conducerea centrală a Parchetului Antimafia, începând cu data de 1 septembrie, anul curent.

Procurorul Florin Ion îl înlocuieşte pe funcţie pe magistratul Nicolae Petroşel, unul dintre cei mai prolifici procurori buzoieni, aflat pe postul de şef din 2015, timp în care a instrumentat mai multe dosare de răsunet, între care şi cel supranumit "Direcţia Economică" din Primăria Buzău. Petroşel a ieşit la pensie la cerere în termen legal, iar aprobarea dosarului de pensionare a venit ca o formalitate din partea Consiliului Superior al Magistraturii, printr-un document semnat la mijlocul lui august 2018 de către preşedintele României, Klaus Iohannis.

6 luni cu delegaţie

În ceea ce-l priveşte pe procurorul Florin Ion, acesta de loc din zona Olteniei, face parte din generaţia tânără de magistraţi. El a activat ca procuror la Parchetul Municipiului Buzău, după care a promovat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău, până în februarie 2018, după care a fost transferat cu delegaţie la Biroul Teritorial Buzău al D.I.I.C.O.T. Conducerea actuală a Direcţiei nu a avut prea multe opţiuni pentru ocuparea postului de la Buzău, deoarece la Biroul Judeţean au activat doar doi procurori cu delegaţie, în afara lui Nicolae Petroşel. Este vorba despre susnumitul Florin Ion, respectiv procuroarea Elena-Laura Dragomir, care a venit la D.I.I.C.O.T. Buzău de curând, prin delegaţie, în 2017.

Procurorul Florin Ion este născut în Drăgăşani, judeţul Vâlcea, are 41 de ani şi a absolvit Facultatea de Drept din Craiova în anul 2000, iar delegaţia pe postul de la Buzău este valabilă 6 luni.
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU