Curs valutar:
4.7480
4.1981
19 februarie 2019 Ultimul update: 16:08
28 [SEP 18] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 28 septembrie 2018

Cum arata ultimul Raport al Curtii de Conturi al

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 1454 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro
Cum arata ultimulRaport al Curtii de Conturi al

Salarii prea mari pentru consilierii primarului, firme de pază angajate illegal sau sustragerea de la plata TVA-ului în cazul tranzacționării unor terenuri din domeniul privat al municipiului. Sunt doar câteva dintre neregulile scoase la iveală de Curtea de Conturi în urma unui control efectuat în această vară la Primăria Buzău. În documentul emis la începutul acestei luni sunt evidențiate o serie de erori. Un exemplu este observația Curții de Conturi ,potrivit căreia ,Primăria s-ar fi sustras de la plata TVA-ului aferent unor tranzacții imobliare.  Primarul Constantin Toma a anunțat că nu va contesta concluziile controlorilor, dar că cei au greșit trebuie să-și assume acest lucru.

„Nu cred că-l contest, cer TVA netrecut pe facturi, este o lipsă de competență din partea funcționarilor publici care s-au ocupat de așa ceva, nu de un an de zile, ci de foarte foarte mulți ani de zile, ca primar nu scriu eu facturile, nu verific eu facturile, au responsabilități foarte clare, sunt plătiți regește pentru acest lucru și să-și asume și rsponsabilitatea.", a declarat primarul Constantin Toma.

Un alt lucru care i se reproșează aparatului administrativ este plata unor salarii prea mari pentru unii consilieri din cabinetul priamarului. Mai exact, ca urmare a plătii celor patru salarii, bugetul local ar fi fost prejudiciat cu 168.345 de lei.

Meritau cu vârf și-ndesat. Proiectul de lege este o interpretare a Curții de Conturi, ma supun, dar nu poți să dai la un consilier, forst director general, oameni de foarte mare anvergură, de exemplu Simona Săvulescu, care conduce inclusiv sistemul, să o plătesc la nivelul unui șofer. Este inacceptabil.", a mai adăugat primarul Constantin Toma.De altfel, edilul completează decizia sa și prin faptul că este vorba despre oameni competenți de care avea nevoie pentru a face o strategie pentru o mai bună funcţionare a Primăriei. Așa s+a ajuns la sistemul Kaizen, al cărui director este chiar unul dintre acești consilieri, respectiv Simona Săvulescu, despre care edilul Toma spune că a revigorat activitatea din Palatul Comunal dar asupra căruia Curtea de Conturi a venit cu observații.

Au constatat că nu au avut unde să ne încadreze într-o lege, nu ni s-a imputat absolut niciun leu, a fost o observație cum că nu poate fi încadrată în nicio lege și domnule, nu este ilegal, sau este ilegal, dar nu vă acuzăm de nimic, pentru că, în situația în care, nu se aplica acest sistem de management Kaizen, puteam să plec de aici. Deci primăria, administrația publică buzoiană înceta să mai funcționeze.", a mai spus edilul sef al Buzaului

Mai sunt și alte observații care vizează angajarea unei firme de pază pentru perioada în care s-a derulat Drăgaica sau angajarea unei firme de avocatură. Tot ce a sesiyat Curtea de Conturi a fost însușite de primarul Constantin Toma, care a transmis că va duce la bun sfârșit termenele primite pentru remedierea neregulilor descoperite în timpul controlului. Cele mai multe au ca termene de realizare anul viitor. 

Etichete: arata |  Conturi |  Curtii |  Raport |  Regimului |  ultimul
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

16 feb 2019 [11:22]  ACTUALITATE BUZAU

Acvariu pentru nou-născuți la Maternitatea Buzău

245 vizualizari Citeste tot
15 feb 2019 [18:15]  ACTUALITATE BUZAU

Asociația inginerilor a renăscut după 30 de ani.

1 317 vizualizari Citeste tot
15 feb 2019 [11:50]  SPORT BUZAU

Proiectul Centurii de Est prinde contur

302 vizualizari Citeste tot
14 feb 2019 [09:48]  MONDEN BUZAU

Valentine's Day: Amadeus oferă piesei zilei

414 vizualizari Citeste tot
14 feb 2019 [08:16]  POLITIC BUZAU

Prima candidatură pentru europarlamentare la Buzău

465 vizualizari Citeste tot
13 feb 2019 [10:47]  ACTUALITATE BUZAU

Elevi buzoieni, supuşi unor experimente

518 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU