31 [IUL 19] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 31 iulie 2019

Cine este șefa de promoție de la Școala de Maiștri și Subofițeri Traian Vuia de la Boboc FOTO

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
2 voturi 1805 vizualizari 1 comentariu

Circa  150 de absolvenți ai Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” de la Boboc au trăit miercuri emoțiile specifice terminării studiilor, primind gradele de maistru militar clasa a V-a și de sergent, cu ocazia absolvirii.
Ceremonia s-a desfășurat în Piața Dacia, în prezența reprezentanților Statului Major al Aviației, ai Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”, ai autorităților locale si a familiilor proaspeților absolvenți. Pe o căldură greu de suportat, emoțiile i-au doborât pe unii dintre participanți, cărora li s-a făcut rău și au avut nevoie de îngrijiri medicale.  Atât militari cât și civili au avut de suferit din cauza toropelii, primind îngrijiri medicale de la un echipaj SMURD și de  la echipajul de pe o ambulanță a M.Ap.N..
În cadrul promoției care a primit numele onorific „Nicolae Bălcescu-200”  73 absolvenți (61 băieți și 12 fete) au fost avansați la gradul de maistru militar clasa a V-a, iar la gradul de sergent 71 de absolvenți (62 băieți și 9 fete).  Cu toții vor fi repartizați în unități ale Forțelor Aeriene şi Forțelor Terestre.
Șefă a promoției „Nicolae Bălcescu-200” a fost desemnată buzoianca Ana-Maria Drăgan, maistru militar.
 ”Este o onoare pentru mine să fiu absolventă a acestei instituții de învățământ militar. A fost o perioadă dificilă dar frumoasă în care ne-au fost puse la încercare răbdarea, ambiția și perseverența. Dincolo de cele bune sau mai puțin bune, în acest timp am realizat o singură lecție:  că nu există scurtături în drumul spre performanță.  Răbdarea si perseverența  sunt factorii cheie în atingerea obiectivelor propuse. Drumul spre performanță e presărat cu obstacole.  Orbiți de albastrul viitorului, am găsit mereu puterea de a le depăși. Mulțumesc cadrelor medicale, corpului didactic al școlii, care a dat dovada de profesionalism în executarea misiunii încredințate, de a ne transforma din civili în specialiști militari, din tineri visători în  oameni responsabili. Iar noi trebuie să nu uităm, că uniforma pe care o purtăm  trebuie să ne caracterizeze prin două cuvinte: răspundere și respect”, a spus șefa de promoție a școlii de la Boboc, în discursul său, la finalizarea studiilor. Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 1   0

Comentarii

Olu
01 august 2019
Nu sunt rautacios Sunt chiar cadrul militar Dar sa ai nevoie de ingrijiri medicale la o mica caldura lasa de dorit. Daca era razboi si 45 de grade ce ar fi facut?


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU