20 [APR 17] ACTUALITATE Buzau
Joi, 20 aprilie 2017

Zeci de localităţi rămase fără curent din cauza viscolului

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 2084 vizualizari 0 comentarii

Buzăul s-a aflat toată noaptea sub avertizare cod portocaliu de ploi, viscol şi ninsori. Drumarii intervin pe mai multe drumuri judeţene şi naţionale cu material antiderapant în timp ce poliţiştii recomandă şoferilor cauciucuri de iarnă pe maşini dacă pornesc la drum. De la această oră, mare parte a judeţului Buzău iese de sub teroarea portocalie, însă rămîne zona de munte unde va continua să ningă iar vîntul va sufla cu putere. În restul teritoriului, în special în zona joasă a judeţului Buzău va ploua abundent. Judeţul va ieşi de sub avertizări mîine dimineaţă la ora 9.00, însă oricum vremea nu se va îmbuna şi este posibil ca meteorologii să emită noi informări. Temperaturile vor fi extrem de scăzute pentru perioada din an în care ne aflăm, cu maxime sîmbătă de 11-12 grade Celsius. Aproape 70 de tone de material antiderapant au fost împrăştiate deja pe drumurile judeţene din Buzău. Drumarii intervin cu 7 autovehicule cu lame în toate zonele în care a nins iar şoselele au fost acoperite cu omăt. Cea mai mare concentrare de forţe şi mijloace se înregistrează în zona Rîmnicului, dar şi în partea de munte a judeţului. 

Cea mai gravă situaţie se înregistrează pe drumul judeţean 220 Buda Valea Salciei Săruleşti. Şoseaua este blocată de zăpada care măsoară 30-40 de centimetri, primarul comunei Marian Muşat speră ca situaţia să revină la normal în următoarea oră Pe restul drumurilor judeţene din Buzău, traficul se desfăşoară, însă este îngreunat pe multe şosele. Pe drumul judeţean 204 C Vintilă Vodă Săruleşti Bisoca Poiana Mărului, circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă după ce în zonă a nins ca–n plină iarnă. Se intervine de asemenea pe DN 10, în zona Siriu dar şi pe drumul judeţean 203  G, între Nifon şi Haleş. A nins abundent iar drumarii intervin cu utilajele  pe DJ 203 A Rîmnicu Sărat-Grebănu-Livada-Murgeşti, dar şi pe DJ 203 H Rîmnicu Sărat-Topliceni-Buda-Odobescu. 


Mai multe gospodării au rămas fără curent electric. Din cauza greutăţii zăpezii, firele de electricitate s-au rup rînd pe rînd, lăsînd fără energie electrică zeci de localităţi. La această oră sînt nealimentate cu curent electric localităţile buzoiene Cislău, Vipereşti, Pîrscov, Cozieni, Brăieşti, Boziori, Odăile şi Mînzăleşti. Probleme sînt şi în oraşele Pătîrlagele şi Nehoiu dar şi în commune precum Beceni, Cătina, Chiojdu, Căneşti, Merei, Topliceni, Buda, Valea Salciei, Năieni şi Breaza. 20 de echipe de la Electrica intervin pentru remedierea avariilor. 


Etichete: cauza |  curent |  localităţi |  rămse |  viscolului
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU