05 [DEC 18] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 05 decembrie 2018

X-FILES!(2) Unde au ajuns 200 de animale dispărute din Pietroasele

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
2 voturi 1708 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Cele 200 de oi şi capre dispărute într-o noapte din gospodăria unui fermier din Pietroasele par să-şi fi găsit un nou adăpost în comuna Boldu. Bineînţeles că dobitoacele despre care se ştie de sute de ani că nu debordează de inteligenţă n-au pornit singure de la deal la vale, străbătînd 50-60 de kilometri, ca să facă turism, ci au fost furate de specialişti în domeniu.  
Recent, publicaţia noastră a arătat că: "Un eveniment demn de o peliculă science fiction s-a produs, recent, la Pietroasele. Acolo, în noaptea de 12-13 noiembrie 200 de animale, 120 de oi şi 80 de capre au dispărut din ţarcul unui fermier. Cum, în general, oile oricît ar fi de oi nu simt nevoia să facă, brusc, turism, este limpede că este vorba despre un furt clasic de animale. Gospodarul care le creştea era în spital în noaptea aceea după ce a suferit un atac cerebral, iar membrii familiei sale au dormit buştean. Poliţia buzoiană a deschis o anchetă "în rem", fapt confirmat oficial de Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Buzău, însă ancheta pare să bată pasul pe loc. Între timp fermierul aflat pe patul de spital, aflînd că i s-a dus pe apa sîmbetei munca de-o viaţă a intrat în comă profundă. Povestea de la Pietroasele, dincolo de desfăşurarea sa clasică ridică nişte mirări legitime. În primul rînd se pune problema cum de hoţii care foarte probabil s-au ajutat de camioane pentru a transporta cele 200 de animale au dat lovitura tocmai în noaptea cînd fermierul a ajuns de urgenţă la spital. Desigur, un poliţist judiciarist cu experienţă ar putea spune că lovitura a fost dată "la pont". Adică hoţii ştiau foarte bine situaţia.  
 
Ceea ce este şi mai interesant este faptul că ţarcul în care se aflau animalele era aproape de casa în care locuiau rudele fermierului. Sătenii din Pietroasele spun că în momentul acţiunii cîinii au început să latre, iar cineva din familie a încercat să-i trezească pe cei din casă numai că toţi păreau beţi sau drogaţi. Cu alte cuvinte, pur şi simplu n-au putut fi treziţi dintr-un somn adînc. Astfel că hoţii şi-au făcut treaba în voie. Au luat animalele şi le-au abătut către o şosea după care, probabil, au fost încărcate în camioane. Asta pentru că potrivit surselor noastre, ancheta poliţiei a descoperit nişte urme de copite, care însă, la un moment dat au dispărut. Ca-n "X-Files"!"

Cît de operativ...

Poliţia a tot anchetat cazul, dar între timp, păgubaşii s-au apucat singuri să-şi caute oile. Unul dintre aceşti păgubaşi a pus cap la cap nişte informaţii simple şi, astfel, a ajuns la Boldu, unde de ceva vreme îşi fac veacul nişte hoţi specializaţi în furturi de animale. Astfel, omul a ajuns la o stînă din Boldu unde, împreună cu poliţia din localitate a recunoscut mai multe animale ca provenind din gospodăria din Pietroa­sele. Poliţiştii din Boldu au spus, însă, că nu pot acţiona cîtă vreme de dosarul de furt se ocupă oamenii Legii din Pietroasele, iar în final poliţiştii au zis că vor merge joi la Boldu împreună cu păgubaşii pentru recunoaşterea animalelor. Rămîne, aşadar, de văzut dacă la Boldu vor mai găsi ceva sau oile şi caprele vor fi ajuns deja pastramă.Etichete: ajuns |  animale |  dispărute |  FILES |  Pietroasele
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 1   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU