14 [MAI 18] ACTUALITATE Buzau
Luni, 14 mai 2018

Vreme caldă, dar cu vijelii!

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
1 vot 1347 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Vremea va fi caldă, pe parcursul acestei săptămîni, dar meteorologii anunță episoade de instabilitate atmosferică ce va lua, foarte probabil, forma unor vijelii. În sud-estul țării vor fi cele mai ridicate temperaturi din această perioadă, maximele urmînd să atingă și 29 de grade Celsius, valori specifice unei zile de vară autentică. 


Vremea caldă vine, însă, la pachet cu multă instabilitate atmosferică. Meteorologii spun că trebuie să ne așteptăm la descărcări electrice și ploi în averse, grindină, precum și la intensificări ale vîntului începînd chiar cu ziua de luni. Marți, cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate în special după-amiaza şi la începutul nopţii, când local se vor semnala ploi de scurtă durată şi descărcări electrice, iar vântul va sufla în general moderat, pe arii restrânse cu unele intensificări. Temperaturile maxime pot ajunge la 29 de grade. La jumătatea săptămînii, manifestările instabilității atmosferice pot apărea doar pe arii restrînse, la munte.  


Sfîrșitul de săptămînă nu adduce schimbări majore. Vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice, în creştere uşoară, se vor situa în general peste mediile multianuale. Vor fi averse şi descărcări electrice, la începutul intervalului în cea mai mare parte a ţării, iar apoi acestea se vor restrînge către zonele montane. Etichete: grindina |  instabilitate |  ploi |  vijelii |  vreme
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

11 oct 2018 [10:22]  ACTUALITATE BUZAU

Încep lucrările de refacere a DN 10

425 vizualizari Citeste tot
11 oct 2018 [08:23]  PUBLICITATE BUZAU

(P) DISPOZIŢIE Nr. 268 privind convocarea Consiliului Judeţean Buzău în şedinţă extraordinară

ROMÂNIA CONSILIUL JUDEŢEAN BUZĂU[...]
371 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU