10 [FEB 20] ACTUALITATE Buzau
Luni, 10 februarie 2020

Vrei să devii voluntar ISU? Nimic mai simplu! Poți fi și minor!

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 1367 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Vreă să fii pompier voluntar? Acum e momentul. Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Neron Lupaşcu” al județului Buzău organizează o nouă etapă de recrutare a persoanelor care doresc să își desfășoare activitatea în calitate de voluntar în cadrul instituției. 
”Aflată la cea de-a zecea etapă, campania ,,Salvator din pasiune” își dorește să creeze o legătură tot mai strânsă între societatea civilă și serviciile profesioniste pentru situații de urgență, prin implicarea activă a voluntarilor în diseminarea, respectiv aplicarea informațiilor acumulate la nivelul comunităților. Activitatea voluntarilor este cât se poate de importantă, iar pregătirea acestora se realizează în mod etapizat, prin parcurgerea unor cursuri de pregătire teoretică și practică cu specialiști din cadrul inspectoratului. ”, transmite ISU Buzău, printr-un comunicat de presă. 
Pentru a se putea înscrie în programul de voluntariat, candidații trebuie să aibă între 16 și 65 de ani, să fie apți din punct de vedere medical, să nu aibă vreo condamnare pentru infracțiuni comise cu intenție, să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul serviciilor inspectoratelor pentru situații de urgență. 

Dosarele se depun începând din 10 februarie, și până pe 6 martie, de luni până vineri, în intervalul orar 09.00 – 15.00 , la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Neron Lupaşcu” al Județului Buzău situat în str. Bistriţei, nr. 51, Buzău.Pe 14 martie, este programată semnarea contractelor de voluntariat şi a fişelor de instruire individuale privind securitatea şi sănătatea în muncă, la sediul ISU. 

Iată și calendarul de pregătire:

În zilele de 14-15.03.2020 şi 21-22.03.2020 – în intervalul orar  0830-1430  - Curs introductiv pentru voluntari; 
 În zilele de 28.03, 29.03, 04.04, 05.04 şi 11.04.2020 – în intervalul orar  0830-1430  - Curs prim-ajutor de bază.

Cursurile se vor desfăşura la Clubul Detaşamentului de Pompieri Buzău.

Candidații admiși vor fi informați telefonic pentru a se prezenta în vederea semnării contractelor și furnizarea informațiilor necesare următoarelor activități. 


Etichete: devii |  minor |  Nimic |  simplu |  voluntar
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU