ACTUALITATE
Curs valutar:
4.6589
4.0064
15 iulie 2018 Ultimul update: 11:15
14h 02' ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 11 iulie 2018

Vor o pâine din învățămât. Azi!

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
0 voturi 287 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro
UPDATE [14:02] 11 IUL 2018 ›
Absenți cu duiumul la Titularizarea în învățământul buzoian. Din datele culese cu câteva minute înainte de încheierea probelor din cele două centre de concurs, Liceul Moisil și Școala 7 Buzău, confirmate de șefa Comisiei județene, Geta Burducea, nu cazurile frauduloase au fost problema acestei sesiuni, ci indecizia a peste o treime dintre dornicii la un loc de muncă la catedră oferă nota generală a evenimentului consumat astăzi.
Din 511 înscriși pe liste, 50 de candidați nu au ajuns la examinarea-concurs de astăzi pentru că nu și-au validat fișele. Mai erau așteptați 461 de înscriși, din care, pe drumul spre centre, s-au pierdut 79. Cu 380 doritori de pâine din munca de cadru didactic, examinarea a decurs normal, fără eliminări din sală pentru cunoscutele motive de fraudare a probelor prin ”copiere” a răspunsurilor.
”După o oră de la începerea rezolvării cerințelor, 42 de candidați au părăsit sălile”, confirmă inspectorul general adjunct Geta Burducea, responsabilul pe județ cu Titularizarea, ceea ce înseamnă că aceștia și-au recalculat puterea de obținere celui mai râvnit titlu din angajarea în învățământ, lăsând în luptă 338 candidați.    


Vor o pâine din învățămât. Azi

Lupte grele sub camerele video de supraveghere din două centre de titularizare în învățământ, duse de 511 candidați la o pâine din munca la catedră, în județul Buzău.

 

Examenul de titularizare a început în această dimineață, în două centre de concurs pe posturi cu contract pe perioadă nedeterminată. Liceul Grigore Moisil și Școala 7 din municipiul Buzău au fost deschise în zorii zilei pentru a-i primi pe proaspeții absolvenți de învățământ superior care și-au îndreptat speranțele la intrarea pe piața muncii locale, către oferta de posturi la catedră viabile pe cel puțin 4 ani.


Titularizarea adună însă și multe cadre didactice cu experiență deja, dar care nu au reușit până în acest an obținerea unei note de minim 7 (șapte) pentru a se titulariza pe post. Concursul contează și pentru un minim 5 care să le permită, ulterior, întâietatea la predarea ca suplinitori.


Concurența cea mai mare este, prin tradiție, pe posturile de învățători/educatori, la fel cum, în ciuda unei oferte care tinde spre zero posturi la discipline precum istoria sau geografia, lupta de a rămâne în jocul angajării temporare încinge atmosfera din centrele menționate.


Responsabilul Comisiei județene de Titularizare, inspector școlar general-adjunct Geta Burducea, contactată telefonic, a confirmat atmosfera de mare încordare din sălile de concurs. Vom reveni în cursul zilei de azi cu update-uri legate de Titularizarea la Buzău.Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

13 iul 2018 [13:53]  ACTUALITATE BUZAU

Statistic,accidentele rutiere grave au scazut

118 vizualizari Citeste tot
13 iul 2018 [11:15]  MONDEN BUZAU

Un buzoian va prezenta X Factor

700 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU