08 [NOV 19] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 08 noiembrie 2019

Viteză mai mică pe DN2. CNAIR propune 40km/h pe timp de noapte

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
1 vot 3546 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Pe Soseaua Morții s-a putea impune o nouă limită de viteză. Doar 40 kilometri pe oră ar fi viteza maximă cu care s-ar putea circula , pe timp de noapte, în localitățile traversate de DN2. Propunerea vine chiar din partea administratorului drumului, care vrea prin această măsură să reducă nivelul zgomotului de trafic, care nu-i lasă să se odihnească pe oamenii ale căror case sunt chiar la șosea. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a realizat déjà un plan de acțiune pentru reducerea zgomotului , iar vestea îi bucură buzoienii care au locuințele la stradă și care speră că așa vor putea avea un somn odihnitor.

Limita de viteză impusă pe timp de noapte, în localitățile traversate de drumul național  2 s-ar putea reduce cu 10 kilometri. Cu alte cuvinte, șoferii ar putea călca pedala de accelerație până când vitezometrul ar indica cel mult 40km pe oră. O viteză care ar ajuta la scăderea zgomotului provocat , pe timpul nopții, de traficul aglomerat. Este opinia specialiștilor de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere care au cuprins această propunere într-un plan de acțiuni menit să reducă zgomotul pe drumurile naționale care au înregistrat un trafic anual mai mare de 3 milioane treceri de autovehicule.
Măsura care acum se află în dezbatere publică ar putea aduce schimbări în bine și pentru sutele de buzoieni care au locuințe pe marginea drumului național. DN2 traversează nu mai puțin de 11 localități din județ, începând de la Căldărușanca, Mihăilești, Limpeziș,  Cioranca, Costești, Spătaru, Mărăcineni, Poșta Câlnău, Oreavu, Podgoria și Rm Sărat. Locuitorii de aici recunosc că sunt nopți în care abia dacă pot dormi din cauza traficului, iar cel mai mult zgomot îl fac mașinile de tonaj mare.
Măsura îi bucură , sperând că așa se pot odihni mai bine noaptea, pentru că ziua, când stau afară, abia dacă se pot auzi între ei.
Aceeași situație e valabilă și în cazul altor localități traversate de șoseaua europeană care, pentru moment, este singura ce face legătura între Capitală și Moldova. În Vrancea, case la șosea și implicit oameni deranjați de zgomotul din trafic sunt la Dumbrăveni, Popești, Urechești, Cotești, Golești, Focșani, Garoafa, Bizighești și Tișița. CNAIR încearcă în permanență să actualizeze hărțile de zgomot rutier, pentru a putea veni cu soluții, dar pentru asta e nevoie și ca oamenii să se plângă dacă e cazul, la o adresă specială de e-mail, management-zgomot@andnet.ro.
În funcție de numărul oamenilor care reclamă zgomotul, măsura limitării vitezei ar putea fi impusă și în alte zone ori pe alte șosele. În cazul în care soluția va fi aplicată, restricțiile vor fi impuse de la 11 noaptea până la 6 dimineața.



Etichete: CNAIR |  noapte |  propune |  Viteză
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU