10 [IUN 19] ACTUALITATE Buzau
Luni, 10 iunie 2019

Vineri, decizie importantă care privește Crângul!

Elena Petre alte articole de Elena Petre
0 voturi 1276 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro


Autoritățile buzoiene fac un nou pas în vederea preluării în administrare a pădurii Crâng. A fost întocmit un proiect de hotărâre în acest sens iar vineri urmează să fie supus votului aleșilor locali. Este un prim pas, drumul până la preluarea pădurii fiind destul de lung.
Pentru început, autoritățile buzoiene au întocmit un proiect pentru trecerea suprafeței de pădure din administrarea Romsilva în proprietatea publică a municipiului Buzău. De asemenea, proiectul supus votului în ședința extraordinară de vineri prevede declararea pădurii din bun de interes public național în bun de interes public local. Odată aprobat proiectul respectiv, urmează ca și Direcția Silvică Buzău să efectueze anumite demersuri, astfel încât în final să se poată întocmi un dosar complet care să fie trimis la București iar pe baza acestuia Guvernul să dea o hotărâre prin care, în sfârșit, pădurea să ajungă în administrarea municipalității buzoiene.
 Acest ultim pas este așteptat de toată lumea, atât de buzoieni cât și de autorități. Municipalitatea are un plan măreț în vederea transformării suprafeței de peste 180 de hectare în cel mai mare parc din Buzău. Pădurea Crâng se vrea a deveni un loc magnet pentru toată lumea, localnici sau turişti, punându se accent pe conservarea florei şi faunei. Planul de transformare va fi pus însă în aplicare abia în urma unui studiu realizat de specialiști, care să țină cont de toate legile în vigoare.
Primăria Buzău are, în prezent, în administrare doar 10 hectare de pădure, suprafață pe care se întinde Parcul Crâng. Întreaga suprafață a pădurii este însă de 182 de hectare.

Etichete: Buzau  |  padure |  crang
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU