07 [AUG 19] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 07 august 2019

Vin manualele, dar când începe școala?

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 1537 vizualizari 0 comentarii
Manualele pentru clasele I-V sunt în depozitul ISJ


Vești bune pentru copii. În prima zi de școală vor găsi manuale noi pe bănci. Conducerea Inspectoratului Școlar Județean Buzău anunță că majoritatea cărților sunt în depozit deja iar directorii școlilor trebuie să vină să le ridice pentru a le putea împărți copiilor atunci când începe școala. Singura problemă este la manualele de latină de-a șaptea, 2019 fiind primul an în care această materie va fi predată la această clasă.
”Față de anii anteriori stăm mai bine, la clasele unu-cinci au fost asigurate manualele, sunt distribuite deja în școli, la clasa întâi chiar în procent de sută la sută în școli.  La clasa a șaptea s-au efectuat comenzi pentru limba latină, este pentru prima dată când latina se va studia în clasa a șaptea și era nevoie de manuale iar pentru celelalte discipline așteptăm deschiderea aplicației pentru a se face comenzile.”, spune inspectorul general adjunct al IȘJ Buzău, Nela Wamsiedel.
Anii trecuți, manualele ajungeau cu întârziere, la câteva săptămâni bune după începerea școlii. Întârzierile erau generate întotdeauna de contestațiile făcute de edituri la rezultatul licitațiilor privind atribuirea contractelor de către Ministerul Educației.  Puține manuale mai sunt de venit, însă responsabilii din sistem dau asigurări că până la începerea școlii va sosi tot ce trebuie pentru ca elevii să aibă după ce va învăța și să nu fie nevoiți să folosească manuale vechi și uzate, chiar dacă vor fi totuși și cazuri de acest gen. 
Rămâne însă întrebarea care este în aceste zile pe buzele tuturor: copii, părinți, cadre didactice. Când începe școala? Nebuloasa s-a creat după ce premierul Viorica Dăncilă a cerut fostului ministru al Educației, Ecaterina Andronescu prelungirea vacanței de vară cu o săptămână, până la 16 septembrie. După ce a aruncat ”bomba”, lucrurile au rămas în aer iar la acest moment nu se știe clar când va începe anul școlar 2019-2020. Potrivit planului de școlarizare aprobat prin ordin de ministru,  cursurile vor începe pe 9 septembrie, însă după solicitarea recentă a premierului, nu este exclus ca lucrurile să se schime.Etichete: ISJ  |  Nela Wamsiedel |  scoli |  manuale
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

10 dec 2019 [08:30]  ACTUALITATE BUZAU

S-a răsturnat cu mașina pe câmp

414 vizualizari Citeste tot
09 dec 2019 [15:21]  ACTUALITATE BUZAU

Unguriu înflorește cu penitenciarul

579 vizualizari Citeste tot
Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU