28 [AUG 18] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 28 august 2018

Viena?! Combină şi deplasează-te! Provocare pentru Buzău

Sorin Dinco alte articole de Sorin Dinco
0 voturi 1583 vizualizari 0 comentarii

Vor buzoienii să intre în competiţie cu metropole precum Viena, Manchester sau Milano? Pot tinerii să le ia faţa altor europeni mai potenţi în domeniul alternativei la deplasarea urbană? Mobilizaţi de vorba veche din popor, că „buturuga mică răstoarnă carul mare” e o vorbă veche din popor, nişte români au reuşit. Iată şi cum.

 

Până pe 5 septembrie, şcolile şi liceele din judeţ sunt invitate să se înscrie în programul „Combină şi deplasează-te”, totodată slogan al Săptămânii Europene a Mobilităţii, o campanie anuală privind mobilitatea urbană durabilă, organizată cu sprijinul Uniunii Europene.

 

Cu desfăşurare între 16 şi 22 septembrie, campania are ca scop încurajarea autorităţilor locale de a introduce şi promova măsuri de transport sustenabil, respectiv promovarea unei atitudini practice a cetăţenilor de a utiliza soluţii alternative la mijloacele clasice care folosesc combustibili fosili ca surse regenerabile de energie.

 

Cum arată comunicatul transmis de organizatori, Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău, fiecare ediţie a campaniei pune accentul pe o anumită temă legată de mobilitatea durabilă. Tema din acest an este „Multimodalitatea”, iar sloganul este „Combină şi deplasează-te!”. Se vrea promovarea soluţiilor de mobilitate partajată şi evidenţierea unor mijloace de transport mai puţin poluante.

 

Şcolile şi liceele din mediul urban buzoian pot da curs invitaţiei accesând platforma online http://mobility-action.mobilityweek.eu/login.php

 

De menţionat este faptul că municipalităţi din zona UE au luat foarte în serios această campanie şi au câştigat premii constând într-o publicitare internaţională amplă. Dacă se înscriu în competiţie, buzoienii ar putea intra într-o galerie faimoasă a câştigătorilor, aşa cum s-a întâmplat cu Viena, anul trecut, oraşul considerat cel mai bun de locuit în el din punct de vedere al calităţii vieţii.

 

În ce priveşte prezenţa românească în galeria marilor laureaţi, în 2016, oraşul Turda a fost premiat în campania Planificarea Mobilităţii Urbane Sustenabile, ediţia a şasea, în care finalişti au mai fost metropolele Manchester şi Milano, însă juriul a punctat micul oraş pentru planul ambiţios şi implicarea exemplară a municipalităţii, oferind premiul pentru a da Turda ca exemplu altor competitori din segmentul de oraşe cu un număr redus de posibilităţi, dar cu şanse egale în afirmarea propriilor decizii pe tema mobilităţii.

 

Video cu câştigătorii menţionaţi:

 

Turda – LINK

Viena – LINKVoteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

20 feb 2020 [12:44]  ACTUALITATE BUZAU

Criza coronavirusului poate lovi anticipat

352 vizualizari Citeste tot
20 feb 2020 [12:12]  MONDEN BUZAU

Irina Loghin la 81 de ani. POZE INEDITE

376 vizualizari Citeste tot
Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU