ACTUALITATE
Curs valutar:
4.6662
4.0794
20 noiembrie 2018 Ultimul update: 18:40
30 [APR 18] ACTUALITATE Buzau
Luni, 30 aprilie 2018

(VIDEO) Gest excepțional pentru urmașii lui Baștan

Cătălina Jingoiu alte articole de Cătălina Jingoiu
2 voturi 1827 vizualizari 1 comentariu business2b@focustv.ro

Buzăul, locul în care s-au pus bazele pionieratului în parașutism și orașul de care este legat strîns numele generalului Grigore Baștan, întemeietor al parașutei militare, va avea un muzeu al parașutismului militar.


Iniţiativa aparține Ligii Naționale a Paraşutiştilor Militari „General Grigore Baştan”, structură înființată în ianuarie anul acesta, la Buzău. Muzeul ar urma să fie înființat pe un teren al MApN care a fost solicitat de Primăria Buzău spre a fi transferat. ”Armata va veni cu terenul, iar noi vom construi clădirea. Exponatele există în cadrul unui muzeu de la unitatea de parașutiști unde sunt elemente de la înființarea parașutismului militar românesc. Buzăul este singurul oraș cu o istorie a parașutismului de la începuturi și trebuie să culegem beneficiile acestui fapt, noi, ca și comunitate.” a declarat primarul Constantin Toma. 
Proiectul amenajării muzeului este unul de suflet pentru Marius Grigore Baștan, fiul generalului Baștan, care a devoalat cîteva dintre planurile legate de amenajarea muzeului și cînd va fi acesta finalizat. Detalii în materialul VIDEO. 


Înființarea unui muzeu dedicat parașutiștilor militari vine în contextul în care în curînd se vor împlini 70 de ani de la înființarea primului batalion de parașutiști militari din România. 
Etichete: Buzau |  Grigore Bastan |  parasutism |  muzeu
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 0   2

Comentarii

Luca
19 septembrie 2018
am locuit in Buzau ,am fost colega de scoala cu Marius Bastan si parintii mei si locuitorii din Buzau pe acea vreme aveau un respect fata de numele Grigore Bastan ,dar fiul lui nu profita de acesst nume , asta denota o educatie in familie de respect si modestie ma bucur ca Marius se ocupa de acest mzeu pt. memoria urmasilor


Ultima ora

15 noi 2018 [15:49]  PUBLICITATE BUZAU

(P) S.C. RECOMPLAST S.R.L., ANUNŢ DE PRESĂ PRIVIND ANGAJARE PERSONAL

S.C. RECOMPLAST S.R.L., anunţ de presă privind[...]
443 vizualizari Citeste tot
15 noi 2018 [15:48]  PUBLICITATE BUZAU

(P) S.C. RECMET S.R.L., ANUNŢ DE PRESĂ PRIVIND ANGAJARE PERSONAL

S.C. Recmet S.R.L., anunţ de[...]
486 vizualizari Citeste tot
15 noi 2018 [09:53]  MONDEN BUZAU

Dj Sava a ajuns în Bahrain

400 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU