14 [IUN 19] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 14 iunie 2019

VIDEO: A fost salvată din calea viiturii chiar de ziua ei

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 1251 vizualizari 0 comentarii

Fetița surprinsă joi după amiază de o viitură formată pe pârâul Slănic, după o ploaie abundentă în nordul județului, a fost salvată de pompieri chiar de ziua ei. Joi, atunci când a fost pe punctul de a fi luată de ape, fata a împlinit 10 ani,
Primarul comunei Beceni, Constantin Dumitru, a povestit vineri pentru Focus Fm că fetița se juca în spatele casei, când a fost surprinsă de o viitură formată pe pârâul Slănic. Copilul se juca în spatele casei,  care este poziționată în apropierea cursului de apă, atunci când Slănicul s-a învolburat și a venit mare. Fetița a reușit să se ferească din calea apei, adăpostindu-se pe o limbă de pământ unde a rămas până au venit pompierii.
Pompierii au improvizat un pod din autoscara, pe care au basculat-o până la copilă, iar un salvator a mers la ea și a ancorat-o. Apoi au înaintat, încet-încet. Fetița era foarte speriată, dar pompierii o încurajau de pe mal. În cele din urmă, copila a ajuns cu bine pe mal. Pompierul care i-a fost tot timpul în spate a îmbrățișat-o la final.
”Ieri după-amiază fetița se juca în fundul curții, ei având grădina lângă Slănic. După amiază a plouat tare, sus la munte, și a creat o viitură pe Slănic, destul de consistentă. Grădina familiei se învecinează cu albia pârâului Slănic, copilul s-a jucat acolo, când a văzut că vine apa s-a refugiat pe o alunecare de teren formată în zonă. A rămas suspendată pe un mal, au intervenit pompierii rapid, cei de aici de la Beceni, și copilul a fost recuperat în totalitate ”, a declarat primarul comunei Beceni, Constantin Dumitru. 
La final, toată lumea a aflat că aventura prin care a trecut copila a fost chiar în ziua în care a împlinit vârsta de 10 ani.
” În data de 13.06.2019, în jurul orei 18:30, în urma unui apel telefonic primit prin intermediul Serviciului Unic de Urgență 112 în care era menționat un copil in varsta de aproximativ 10 ani care se afla blocat între apele Râului Slănic, pe raza satului Gura Dimienii, din comuna Beceni, au fost solicitați să intervină pompierii de la Punctul de Lucru Beceni. Pompierii de la Punctul de Lucru Beceni ajungând la fața locului, au confirmat solicitarea, aceștia constatând că blocați pe malul opus căii de acces erau o fetiță împreună cu tatăl său. Prin metode specifice, pompierii ajunși la fața locului au reușit într-un interval de timp scurt să aducă fetița pe mal, aceasta fiind evaluată ulterior de către paramedicii echipajului S.M.U.R.D ajuns la fața locului. Constatându-se că starea de sănătate a fetiței este bună, aceasta a fost încredințată familiei. De asemenea, în urma dialogului avut pe parcursul intervenției, s-a constatat că în ziua respectivă era chiar ziua de naștere a fetiței, aceasta împlinind vârsta de 10 ani.”, au transmis și reprezentanții ISU Buzău.


Etichete: calea |  chiar |  salvată |  VIDEO |  viiturii
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU