09 [OCT 19] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 09 octombrie 2019

Val de viroze respiratorii. Epidemiologii, în alertă

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 2658 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro


Val de viroze respiratorii în județul Buzău, dar și primele cazuri de gripă în țară.
Potrivit epidemiologilor, de la venirea toamnei, cinci persoane au fost diagnosticate de gripă. Este vorba despre o statistică la nivel national, bolnavii fiind internați în spitale din Capitală. Pe de altă parte, la Buzău, în  ultima săptămână se constată o creștere alarmantă a cazurilor de viroze respiratorii. In doar o saptamana, 1300 de buzoieni au fost diagnosticați cu viroze respiratorii, de opt ori mai mulți față de anul trecut.
” Institutul Cantacuzino ne-a anunțat că deja au fost confirmate 5 cazuri cu gripă – la 3 copii și 2 adulți – internați în diferite unități sanitare din București. Deocamdată, infecțiile respiratorii sunt la un nivel destul de înalt: dacă ne raportăm la anul trecut, anul acesta am înregistrat 1305 infecții respiratorii, față de anul trecut 161, în săptămâna 40. Sunt ușoare, pentru că doar 38 au impus spitalizare. Pneumoniile - și ele sunt mai crescute față de sezonul precedent: avem 297 înregistrate, față de sezonul precedent” , a declarat medical epidemiolog Carmen Scântei din DSP Buzău.
Virusul identificat până acum la bolnavii diagnosticați cu gripă este unul nou față de cel care a generat cele mai multe îmbolnăviri, anul trecut. Este vorba despre AH3N2, tulpină care se regăsește în vaccinul tetravalent.
Acesta este un motiv în plus ca fiecare să se gândească serios să facă o vaccinare antigripală, având în vedere că virusul pus în evidență aparținea grupului AH3N2 și că vaccinurile – atât trivalentul, cât și tetravalentul – conține acest tip de virus, este foarte bun orice tip de produs pe care l-ar găsi. La ora asta suntem în așteptare, deci, n-aș putea spune că avem vaccin, dar vaccinul se găsește în circuitul deschis și el poate fi achiziționat și în sistem propriu”, a mai spus Scântei.  
Din păcate, vaccinul antigripal lipsește și din majoritatea farmaciilor, iar acolo unde au fost aduse primele doze, stocul s-a epuizat în doar câteva ore sau maxim o zi.  
Pentru a face față virusurilor, medicii recomandă un mod de viață echilibrat, alimentație sănătoasă dar mai presus de toate, vaccinarea antigripală. Etichete: alertă |  Epidemiologii |  respiratorii |  viroze
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

13 noi 2019 [14:56]  ACTUALITATE BUZAU

Buzăul se pregătește pentru sărbătorile de iarnă

1281 vizualizari Citeste tot
13 noi 2019 [14:40]  ACTUALITATE BUZAU

Ce se întâmplă de joi cu podul Metalurgica

647 vizualizari Citeste tot
13 noi 2019 [10:41]  ACTUALITATE BUZAU

Sânge de la polițiști VIDEO

838 vizualizari Citeste tot
12 noi 2019 [14:35]  ACTUALITATE BUZAU

Se schimbă vremea. VÂNT PUTERNIC

818 vizualizari Citeste tot
12 noi 2019 [14:11]  ACTUALITATE BUZAU

Impact frontal. Doi șoferi la spital

746 vizualizari Citeste tot
12 noi 2019 [10:10]  ACTUALITATE BUZAU

Ce taxă importantă ar putea dispărea

781 vizualizari Citeste tot
Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU