24 [SEP 19] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 24 septembrie 2019

Val de viroze digestive, la Buzău

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
4 voturi 7607 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

 

Val de viroze digestive la Buzău. În ultimele săptămâni, odată cu întoarcerea copiilor în colectivitate, a explodat numărul micuților cu probleme digestive. Nu este zi în care medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Buzău să nu se confrunte cu astfel de cazuri. Copiii sunt aduși de părinți la spital cu aceleași simptome: vărsături, diaree sau febră.

”În ultima săptămână, numărul de prezentări la UPU s-a dublat. Ca și cazuistică se menține cauza prezentărilor de vara trecută, pe partea digestivă. Când au început școlile și grădinițele și copiii s-au întâlnit în colectivități au făcut schimb de viruși efectiv. Sunt enteroviroze, dar pe lângă infecțiile digestive sunt și infecțiile respiratorii, în principal laringitele”, a declarat medicul șef al Secției Pediatrie din Spitalul Județean Buzău, Gina Anica.

Medicii au o recomandare clară pentru părinți. La primul semn de boală, copiii trebuie ținuți acasă și în niciun caz să nu fie duși la școală și grădiniță, pentru că virusul poate fi transmis foarte ușor de la un copil la altul. De asemenea, nu trebuie uitate nici regulile de igienă.

Pe de altă parte, medicii spun că părinții nu ar trebui să se îngrijoreze. Astfel de forme de enteroviroze  sau infecțiile respiratorii ușoare sunt absolut normale iar copiii tratați corespunzător se însănătoșesc rapid și astfel capătă imunitate.Etichete: Buzău |  digestive |  viroze
Voteaza articolul: bun: 2  |  slab: 2   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU