29 [OCT 19] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 29 octombrie 2019

Usturoiul de Râmnicelu își face loc în magazinele din Regiune

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 2452 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Cultivatorii de usturoi din zona Buzăului, zonă cu tradiție în vânzarea acestei plante, anunță producții mulțumitoare în acest an și scoaterea de piață a usturoiului românesc care ajunge inclusiv în magazine din Regiune.

Potrivit directorului Direcției Agricole Buzău, Cosmin Florea, la Buzău, anul acesta au fost cultivate cu usturoi românesc 94 de hectare.

”Județul Buzău are o tradiție în cultivarea usturoiul, avem o istorie pe această cultură. După o perioadă în care cultura de usturoi intrase într-un declin, acum, s-au revigorat lucrurile  iar din discuțiile cu cultivatorii, din cei care au plantat anul acesta, am aflat că anul viitor își vor mări suprafața și chiar realizează anumite contracte cu alți beneficiari din alte județe pentru a le livra material pentru plantat.”,
a declarat directorul Direcției Agricole Buzău, Cosmin Florea.

La rândul lor, cultivatorii de usturoi se declară mulțumiți de producțiile record obținute anul acesta, și grație subvențiilor pe care le-au primit pentru prima dată pentru această legumă.

Buzăul este fruntaș la cantitatea de usturoi românesc pe care a livrat-o pe piață astfel că tot aici a fost înregistrat și cel mai mare număr de beneficiari ai ajutorului de 3.000 de euro oferit prin Ministerul Agriculturii. Aproape 300.000 de euro urmează să ajungă în județul Buzău.

” Am obținut o recoltă de până în 6 tone de usturoi la hectar. O parte ajunge în magazine din Vrancea, Bacău și Galați, cealaltă va ajunge la cultivatorii care vor să cultive usturoi românesc, va fi vândut pentru reînsămânțare iar o altă parte îmi rămâne mie pentru că anul viitor vrea să dublez suprafața cultivată cu usturoi”, a declarat Valentin Jecu, un fermier din zona Râmnicelu, zonă cunoscută cu tradiție în cultivarea usturoiului românesc.

La Buzău, un kilogram de usturoi se vinde cu 15 lei. Recoltele bogate obținute anul acesta de agricultorii români vor face ca în piețe și magazine să ajungă și usturoi românesc, pe lângă cel din import, adus din Spania ori China.

 


Etichete: magazinele |  Râmnicelu |  Regiune |  Usturoiul
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU