Curs valutar:
4.6485
4.0861
13 decembrie 2018 Ultimul update: 13:56


13 [APR 18] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 13 aprilie 2018

Unde sunt biletele lui Gică

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
4 voturi 1598 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Este revoltă în rîndul buzoienilor care circulă cu mijloacele de transport în comun. Oamenii au ajuns în pragul disperării după ce societatea aflată în subordinea Primăriei a decis să impună noi reguli pentru eliberarea biletelor. Toate biletele și abonamentele se vând la tonetele amplasate în 16 puncte din municipiul Buzău. Mult prea puține spun însă călătorii, care sînt nemulțumiți și de programul acestor puncte de vînzare.   În acest context un cetăţean a declarat pentru reporterii Focus TV: "Care tonete că nu-s deschise majoritatea. Cumpărăm de la şofer cu 3 lei. O bulibăşeală totală. Te urci în autobuz, iar şoferul ne spune să cumpăram de la tonete mai multe. Să mă încurc de ele prin buzunar."
Greu de suportat...
O altă nemulțumire o reprezintă prețul biletului, care, dacă este cumpărat de la șoferul autobuzului, costă cu un leu mai mult. Situația este și mai gravă pentru navetiștii din coumnele din apropierea Buzăului cum ar fi Mărăcineni, Săpoca sau Vadu Pașii.  Și ei trebuie să cumpere bilete de la aceleași puncte, iar dacă nu o fac ajung să plătească și cu un leu și 50 de bani mai mult. Pentru unii însă aceste probleme sînt greu de suportat așa că deja au renunțat la călătoriile cu autobuzul și aleg să meargă cu maxi-taxi, prețul unui bilet fiind tot doi lei. "Degeaba au montat aceste tonete. Eu circul între orele 10-15:00 şi n-am de unde să iau bilet, iar pe autobuz costă 3 lei. Sînt tonete puţine. Nu zic să fie în fiecare staţie. Nu mi se pare normal", spune o buzoiancă indignată.
Toate aceste nemulțumiri au ajuns și la urechile conducerii Transbus care recunoașcă că proiectul atît de lăudat a început cu stîngul, însă are și soluții. A fost introdus un schimb, astfel încît la șase din cele 16 tonete din municipiu programul de funcționare va fi de la 6 dimineața pînă seara. Celelalte 10 tonete rămîn cu program fracționat de funcționare, de la 6 la 10 și de la 15.00 la 19.00. În schimb, în timpul în care tonetele sînt închise, biletele pot fi cumpărate de la 18 chioșchiuri de ziare din oraș.  
Suplimentarea numărului de tonete
Gică Toader, directorul Transbus Buză, spune, însă, că sincopele de început sînt normale: "Ca orice schimbare provoacă şi nemulţumiri la început. Pentru că, după aceea, am analizat ziua de ieri, am văzut ce probleme am întîmpinat, am fost ieri pe teritoriul altor trei comune, am văzut ce probleme sînt şi în Buzău, le-am analizat. N-o să mai avem situaţia de ieri, o parte din tonete le-am aşezat în alte zone, am suplimentat cu încă un schimb. Vom lucra schimbul I si schimbul II, astfel încît să nu mai avem situaţia, ca pe timpul zilei unele tonete să fie închise. Dar există posibilitatea să fie achiziţionate şi de la chioşcurile de difuzare a presei, în număr de 8, unde sînt disponibile bilete TransBus", spune Gică Toader, directorul unităţii.
Măsura de suplimentare a tonetelor va fi luată și în cele trei comune limitrofe Buzăului, dar asta se va întîmpla abia în zilele următoare. Cât despre prețul biletelor cumpărate de la șoferi, este o decizie luată în consiliile locale din fiecare localitate, iar Transbus nu poate interveni în vreun fel.Etichete: biletele
Voteaza articolul: bun: 3  |  slab: 1   2

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

azi [10:09]  MONDEN VRANCEA

Alin Stoica ne colindă, la Focus FM

144 vizualizari Citeste tot
azi [07:58]  ACTUALITATE BUZAU

Unde s-a angajat fostul şef al R.A.M.

408 vizualizari Citeste tot
azi [07:54]  ACTUALITATE BUZAU

Se modifică harta?

322 vizualizari Citeste tot
11 dec 2018 [10:13]  MONDEN BUZAU

Ruslan Lazarin, la Focus Fm cu noul album

226 vizualizari Citeste tot
11 dec 2018 [08:36]  ACTUALITATE BUZAU

Femeie,izbita pe trecerea de pietoni

374 vizualizari Citeste tot
10 dec 2018 [22:17]  PUBLICITATE BUZAU

(P) Primăria Municipiului Buzău - ANUNŢ PUBLIC nr. 37204 / 10.12.2018

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BUZĂU[...]
342 vizualizari Citeste tot
10 dec 2018 [22:13]  PUBLICITATE BUZAU

(P) DISPOZIŢIE Nr.359 privind convocarea Consiliului judeţean în şedinţă ordinară

ROMÂNIA CONSILIUL JUDEŢEAN BUZĂU[...]
211 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU