09 [APR 19] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 09 aprilie 2019

Unde ar putea avea Buzăul o piaţă 'de gros'

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 2313 vizualizari 1 comentariu

Buzăul ar putea avea o piață de gros la care producătorii de legume și fructe visează de multă vreme. Investiția a fost anunțată de liderul P.S.D. Buzău, deputatul Marcel Ciolacu, prezent recent în emisiunea Focus News de la Focus TV. Municipalitatea a identificat deja suprafața pe care va fi amenajată piața de gros. Este vorba despre un teren aflat în Bariera Brăilei, vis a vis de RAR, care aparţine Ministerului de Interne şi este dat în administrare Jandarme­riei Buzău. Suprafaţa respectivă ar urma să fie trecută la municipalitate pentru a putea fi realizată investiția. 

Deputatul PSD de Buzău, Marcel Ciolacu a spus în legătură cu acest subiect: "Mai este un teren de la Jandarmi, are un proiect domnul primar. Mie mi se pare foarte adaptat şi foarte realizabil pe terenul respectv de circa 9-10 hectare. Acolo ar putea fi o piaţă de gros pentru legume şi fructe." 


Susţinut de Daea

Proiectul se bucură și de sprijinul ministrului Agriculturii, Petre Daea, spune Marcel Ciolacu: "Eu sînt unul dintre copii săi de suflet, ai d-lui Daea. El nu se angrenează dacă nu eşti credibil şi ştie că acolo, la Buzău, nu e o şmecherie. Eu am vorbit cu doamna ministru de Interne şi n-am să dau terenul de la Jandarmerie că să facă Toma o şmecherie. Acel teren va avea o funcţionalitate publică. Nu intervine ceva prin care să bagi oamenii în belea. Acolo se va face o piaţă de gros." 


Mai mult decât atât, proiectul ar putea fi realizat în parteneriat cu Consiliul Județean, care are în plan de mai multă vreme o astfel de investiție. O piață de gros ar fi ca o mană cerească pentru producătorii de legume și fructe care se plâng că nu au unde-și desface marfa și de multe ori ajung în situația de a și arunca rodul muncii.  

"Lucrul acesta l-au şi vorbit cei doi conducători de instituţii publice ca să fie un proiect comun acolo. Terenul este pe raza municipiului Buzău şi ar fi o nedreptate ca un teren din mijlocul oraşului să fie dat Consiliului Judeţean", a declarat deputatul Ciolacu. 

O piață de gros ar fi un mare avantaj pentru producătorii buzoieni care spun că nu au unde-și vine marfa pe care uneori o aruncă pentru că se strică, în lipsa unui loc de desfacere. Oferta de produse este mare într-o astfel de piață, iar prețul poate fi discutat între cumpărători și producători. În plus, o astfel de piață este prevăzută cu standuri pentru expunere, spaţii de depozitare şi păstrare la rece a produselor, parcare, încărcare-descărcare.Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Prisacaru
09 aprilie 2019
Pai nu e stapan Domn Primar peste metalurgica? O sa creasca valoarea zonei, clar.Daca se facea investitia intr-o zona mai circulata, ca de exemplu in bariera ploiesti sau focsani, eram convins ca intentiile sunt bune.


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU