01 [APR 19] ACTUALITATE Buzau
Luni, 01 aprilie 2019

Un urs produce teroare în zona de munte

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
1 vot 1506 vizualizari 0 comentarii


Un urs produce  teroare în localitățile din zona de munte a județului Buzău. De când vremea s-a încălzit, fiara sălbatică a ucis zeci de animale din gospodăriile oamenilor. Animalul se plimbă între localitățile Colți, Pănătău și Bozioru și face prăpăd. Ucide oi, capre și porci.dar, oamenii se tem cel mai mult pentru siguranța lor și a copiilor. Și în timp ce localnicii trăiesc cu spaima că oricând se pot întîlni cu ursul, autoritățile buzoiene așteaptă de mai multe zile un aviz de la Ministerul Mediului pentru a putea ucide fiara.
          În week-end, ursul a atacat și omorât un porc aflat într-o gospodărie din satul Muscelu Cărămănești, din comuna Colți.  Când au văzut dezastrul lăsat în urmă de fiara sălbatică, oamenii au sunat la 112 și au cerut sprijinul autorităților a declarat pentru Focus FM Regional,Primarul comunei Colți, Pavel Rădulescu

Autoritățile  județene nu pot face însă mare lucru pentru ca rsul poate fi ucis sau relocat doar în baza unui aviz eliberat de departamentul Bio Diversitate din cadrul Ministerului Mediului.

 Sunt mai multe zile de când documentele întocmite de autoritățile buzoiene au fost trimise la București, însă răspunsul îmtîrzie să apară. a transmis purtătorul de cuvant al Instituției Prefectului Buzău, Gabi Cozma

 
Și în timp ce autoritățile sunt îngenuncheate de birocrație, oamenii trăiesc cu spaima că în orice moment s-ar putea întâlni cu fiara sălbatică. Cum se lasă seara, localnicii din communele în care ursul seamănă teroare  se închid în case, pentru că există riscul real ca animalul să coboare în gospodării, după hrană.
        
Până acum, ursul care i-a terorizat pe localnicii din zona de munte a județului Buzău a ucis zeci de animale: oi, capre și porci. Autoritățile nu cunosc valoarea exactă a pagubelor întrucât nu toți proprietarii au întocmit dosare pentru a fi despăgubiți. 


Etichete: munte |  produce |  teroare
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU