ACTUALITATE
Curs valutar:
4.6975
4.1192
18 ianuarie 2019 Ultimul update: 13:00
15 [MAI 18] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 15 mai 2018

Un munte de om, mutilat de un pipernicit

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
1 vot 1597 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Un poliţist local a fost făcut K.O. dintr-un singur pumn aplicat de către un etnic rom, un pipernicit de 50 de kilograme cu tot cu haine şi încălţări, în Parcul Marghiloman. Omul, un adevărat Hercule, de doi metri înălţime şi peste 120 kilograme s-a ales cu o rană în barbă care a necesitat aplicarea a 5 copci, iar cel care l-a agresat, un cetăţean de 32 de ani din zona străzii Primăverii a fost arestat pentru ultraj.

Povestea acestei ştiri, care a făcut înconjurul ţării este halucinantă. Conform primelor cercetări reiese că un polițist local din Buzău, aflat în patrulare, sîmbătă după-amiază, în Parcul Marghiloman, în zona Vilei Albastros, a fost atacat de un trecător, în timp ce încerca să dea o amendă. Pe durata mai multor zeci de minute, polițistul local a încercat să îndepărteze din zonă o femeie care cerșea. Femeia se plasase exact în fața Vilei Albatros unde îi aborda pe cei care ieșeau de la cununiile civile oficiate în interior.   La un moment dat, polițistul local a amendat-o pe femeie cu 500 de lei pentru acte de cerșetorie, însă nici așa ea nu a renunțat la a cere bani petrecăreților. Omul legii a încercat să o amendeze din nou pe cerșetoarea care era  însoțită de concubin. În momentul în care a vrut să scrie un nou proces verbal,  polițistul a fost atacat de bărbat, care l-a tăiat în zona bărbiei. 
"Polițistul local, funcționar public, a fost transportat la Secția UPU a Spitalului Județean, iar agresorul a fost imobilizat și predate organelor de cercetare.", a declarat purtătorul de cuvînt al Poliției Locale Buzău, inspector principal Doru Dumitrașcu.
  Reprezentanții Poliției Locale susțin, totodată, că cel de-al doilea polițist aflat în echipajul de patrulare nu a putut interveni în sprijinul colegului său atacat, întrucît se afla la distanță, încercînd să îndepărteze din zona vilei Albastros cerșetorii care erau în număr mare la acel moment, cînd se oficiau cununii, moment propice pentru a cere bani nuntașilor.  
Agresorul a fost prezentat Parchetului de pe lîngă Tribunalul Buzău și arestat preventiv pentru ultraj. După trauma suferită în week-end, polițistul local va rămîne o vreme în concediu medical. Situaţia creată comportă anumite analize. De pildă, este de aflat cît de pregătiţi sînt poliţiştii locali, cei de la Ordine Publică să facă faţă unor astfel de provocări care pot apărea oricînd. Din documentările făcute de jurnaliştii sansanews.ro, rezultă că poliţiştii locali au facut nişte antrenamente obligatorii în arte marţiale autoapărare şi box. Prin urmare ar trebui să ştie să se apere şi să ofere siguranţă în misiunile pe care le fac. Alta-i însă problema.
Lipsa autorităţii
Concret, aşa după cum au relatat unii martori pentru publicaţia noastră, poliţistul local a fost luat prin surprindere. "I s-a dat N.V. ,adică a fost atacat într-un moment în care era total nepregătit. După cum arată rana, barba spartă e clar că agresorul l-a lovit cu ceva dur. O asemenea plagă nu poate fi făcută cu un simplu pumn. Mircea e un munte de om, iar agresorul e un slăbănog care nu are mai mult de 50 de kilograme îmbrăcat şi încălţat".
Într-adevăr, surse oficiale din mediul anchetatorilor, agresorul avea în buzunar un mănunchi de chei. Nu s-a găsit urme de sînge pe ele. E clar că le-a avut în mînă cînd l-a lovit pe poliţistul local. Partea hilară a lucrurilor este că autoritatea poliţiştilor locali este în grea suferinţă. Agresorul n-a dat doi bani pe uniforma omului legii, iar nuntaşii au rîs de el ca la filemele cu Stan şi Bran. De ce n-au autoritate? Din cel puţin două motive: legea nu le-o dă, iar sistemul în care lucrează nu le-o conferă.

Li s-au luat şi pistoalele

De curînd, ca să rămînă cu şi mai puţină autoritate, poliţiştii locali li s-au luat pistoalele pe motiv că erau prea vechi, iar aletele cu staif de UE nu li s-au dat. Deci instrumentul care mai putea descuraja, adică pistolul, nu-l mai au în dotare. Mai au să le ia caschetele şi curelele de la pantaloni. În rest, sînt trimişi în stradă ca să fie carne de tun. Ca să nu mai vorbim că unii n-au nici o chemare şi nici tragere de inimă pentru această meserie foarte grea, de altfel.Etichete: munte |  mutilat |  pipernicit
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

ieri [09:49]  MONDEN BUZAU

Atenție, se dansează la Buzău!

220 vizualizari Citeste tot
ieri [08:11]  ACTUALITATE BUZAU

Pieton,spulberat la Vadu Paşii

190 vizualizari Citeste tot
17 ian 2019 [16:20]  ACTUALITATE BUZAU

Proces important strămutat la Dîmboviţa

417 vizualizari Citeste tot
17 ian 2019 [13:25]  ACTUALITATE BUZAU

Accident în lanţ

410 vizualizari Citeste tot
17 ian 2019 [07:45]  ACTUALITATE BUZAU

Scandal monstru cu acuzatii de viol la DGASPC

487 vizualizari Citeste tot
16 ian 2019 [22:48]  ACTUALITATE BUZAU

Bărbat de 62 de ani, omorît în bătaie

282 vizualizari Citeste tot
16 ian 2019 [18:46]  ACTUALITATE BUZAU

A ars o cabană de vînătoare

441 vizualizari Citeste tot
16 ian 2019 [09:36]  MONDEN BUZAU

Adina Răducan, pe scena din București și Focșani

245 vizualizari Citeste tot
16 ian 2019 [08:05]  ACTUALITATE BUZAU

E ordin!Anchetă amăunțită la Maternitate

1034 vizualizari Citeste tot
15 ian 2019 [08:42]  MONDEN BUZAU

Focus Fm dă startul zilei!

331 vizualizari Citeste tot
15 ian 2019 [07:57]  SPORT BUZAU

HANDBAL Din nou în top!

335 vizualizari Citeste tot
14 ian 2019 [10:20]  MONDEN BUZAU

Lucia Dumitrescu, 18 ani de la momentul Whitney Houston

462 vizualizari Citeste tot
12 ian 2019 [14:26]  ACTUALITATE BUZAU

Ce ascunde acest om de zăpadă

696 vizualizari Citeste tot
12 ian 2019 [11:23]  ACTUALITATE BUZAU

VIDEO Fenomen ciudat! A nins cu tunete si fulgere

471 vizualizari Citeste tot
11 ian 2019 [20:02]  ACTUALITATE BUZAU

Stare de alarmă la Vadu Pașii

521 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU