Curs valutar:
4.7607
4.2653
20 mai 2019 Ultimul update: 13:00
20 [NOV 18] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 20 noiembrie 2018

Cum s-a pus Buzăul bine cu nemţii

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
0 voturi 1419 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Resfinţirea Domului german din Cimitirul Eroilor, eveniment care a avut loc la sfîrşitul săptămînii trecute a fost şi o lovitură diplomatică dată de Buzău. Momentul a fost bine primit de către ambasadorul german la Bucureşti, Cord Meier- Klodt, care a dat dovadă şi de un mare bun simţ susţinînd o parte din discurs într-o excelentă limbă română. 

Excelenţa Sa, ambasadorul Cord Meier- Klodt, a simţit nevoia să dea un semn de aporeciere faţă de gazdele sale de la Buzău şi a publicat un text pe contul oficial de FB al Ambasadei Germaniei din România. În text se spune printre altele, că apreciază administraţia oraşului pentru restaurarea remarcabilă a monumentelor germane din cimitir, un gest deosebit de generos pe care îl apreciază foarte mult:

"Vineri,16.11., domnul ambasador Cord Meier-Klodt a participat la Buzău la resfinţirea domului german din Cimitirul Eroilor. După ceremonialul militar şi religios, Cord Meier-Klodt a mulţumit domnului primar Toma şi colaboratorilor săi, în special pentru restaurarea remarcabilă a monumentelor germane din cimitir, „monumente dedicate soldaţilor inamici. Un gest deosebit de generos, pe care îl apreciem foarte mult!“. Ambasadorul a subliniat în discursul său faptul că, prin acest gest, autorităţile locale buzoiene şi-au adus contribuţia la asumarea unui proiect european al păcii, atrăgând astfel atenţia şi asupra „responsabilităţii noastre comune, de a trage învăţăminte din suferinţa în urma acestor războaie şi de a face totul pentru a împiedica repetarea unor asemenea evenimente în Europa.“, se scrie pe contul de FB al Ambasadei Germaniei.

Discuţii în Palatul Comunal

Evenimentele de vineri au avut şi o parte neoficială în care primarul Buzăului s-a întîlnit vinerea trecută de "Ziua Eroilor Germani" cu ambasadorul Meier-Klodt, în care s-a discutat şi despre posibile colaborări pentru dezvoltarea oraşului. În acest context, primarul Toma a scris şi el pe contul de FB:

"Ieri dimineață 16 noiembrie 2018 am avut privilegiul să fim vizitați de Excelența Sa Cord Meier- Klodt, Ambasadorul Germaniei în România, cu ocazia zilei Eroilor Germani, ce se sărbătorește pe 18 noiembrie. 

Ocazia a fost prilejuită de reinaugurarea Domului German din Cimitirul Eroilor din Buzău. 

La invitația mea Domnul Ambasador a fost prezent la ora 10 la Primăria Buzău unde aproximativ o oră am discutat despre oportunitățile de dezvoltare ale Buzăului în plan economic, educațional, social și cultural. 
Excelența Sa și-a arătat disponibilitatea de a ne sprijini în toate problemele ridicate, remarcând eforturile noastre de a face din Buzău un oraș european de frunte.
După ceremonialele religioase și militare am prezentat Domnului Ambasador monumentele închinate eroilor germani și locul unde aceștia odihnesc. 
De asemenea am prezentat Excelenței Sale Galeria foto istorică, pe care a apreciat-o în mod deosebit. 
Prin îngrijirea mormintelor și monumentelor germane comunitatea buzoiana își arată respectul pentru poporul german și de ce nu atașamentul față de valorile umane și europene. 
Mulțumesc Domnule Ambasador pentru prezența dumneavoastră la noi acasă și pentru discuțiile extrem de agreabile pe care le-am purtat!
Trăiască Germania! 
Trăiască România!" 

Pe aceeaşi linie, primarul Constantion Toma a explicat tot pe FB că a avut o întîlnire şi cu ambasadorul Armeniei, Excelenţa Sa Sergey Minasyan:"Vineri 16.11.2018 am avut onoarea să-l primim pe Excelența Sa Domnul Ambasador al Armeniei Sergey MINASYAN. Am discutat despre oportunitățile de dezvoltare a relațiilor dintre municipiul Buzău și orașe și firme din Armenia. Am fost invitat ca la începutul anului viitor să vizitez capitala Erevan și să avem mai multe întâlniri cu oameni de decizie. 
Sunt convins că Buzăul trebuie să aibă cât mai multe relații internaționale pentru a putea ajunge un oraș de top."Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

19 mai 2019 [11:25]  ACTUALITATE BUZAU

De ce au ignorat victimele evenimentului aviatic de la Nehoiu pericolul de vreme rea

Polițiștii și procurorii au periat,la sfirsitul[...]
285 vizualizari Citeste tot
18 mai 2019 [22:48]  ACTUALITATE BUZAU

Cutremur puternic de 4,1grade resimtit la Buzau

272 vizualizari Citeste tot
18 mai 2019 [19:40]  ACTUALITATE BUZAU

Accident cu 5 victime la iesirea din municipiu

201 vizualizari Citeste tot
18 mai 2019 [10:39]  ACTUALITATE BUZAU

Cum vrea să rezolve primarul Toma problema RAM

588 vizualizari Citeste tot
16 mai 2019 [10:05]  MONDEN BUZAU

La revedere, Eurovision!

483 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU