Curs valutar:
4.7607
4.2653
20 mai 2019 Ultimul update: 13:00
20 [NOV 18] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 20 noiembrie 2018

Un fost inspector fiscal, condamnat pentru mită

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
0 voturi 1819 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Un fost inspector fiscal din Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Buzău, prins în flagrant în timp ce primea mită 400 de lei de la un poliţist local a fost condamnat definitiv şa un an şi 4 luni de închisoare cu suspendare. Într-un comunicat de presă postat pe siteul Direcţiei Generale Anticorupţie se arată că:

"Secția Penală a Tribunalului Buzău a pronunțat sentința de condamnare a inculpatei MĂRTIN DUMITRA – ELENA, la momentul comiterii faptelor inspector în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Buzău, la pedeapsa de 1 an și patru luni închisoare cu suspendare sub supraveghere pe un termen de încercare de 2 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Totodată, instanța a aplicat inculpatei pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1, lit. a, b, g C.pen., respectiv de a fi aleasă în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de desfăşura o activitate de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii, pedeapsă ce se execută doar în cazul în care pedeapsa principală devine executabilă ca urmare a revocării sau anulării suspendării sub supraveghere.

În fapt, la 19 martie a.c., ofițerii Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) – Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Buzău, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, au prins-o în flagrant pe inculpata MĂRTIN DUMITRA – ELENA, la acel moment inspector în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Buzău, în timp ce primea suma de 400 lei, pretinsă de la un contribuabil, pentru a-i soluționa favorabil și cu celeritate cererea de restituire a taxei de primă înmatriculare auto.

Menționăm faptul că dosarul penal a fost întocmit ca urmare a denunţului depus de contribuabil la S.J.A. Buzău, iar măsurile de supraveghere tehnică au fost puse în executare cu tehnica din dotarea serviciului.

Sentinţa a rămas definitivă prin neapelare.
 

BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE" 


Etichete: condamnat |  fiscal |  inspector |  pentru
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

19 mai 2019 [11:25]  ACTUALITATE BUZAU

De ce au ignorat victimele evenimentului aviatic de la Nehoiu pericolul de vreme rea

Polițiștii și procurorii au periat,la sfirsitul[...]
284 vizualizari Citeste tot
18 mai 2019 [22:48]  ACTUALITATE BUZAU

Cutremur puternic de 4,1grade resimtit la Buzau

271 vizualizari Citeste tot
18 mai 2019 [19:40]  ACTUALITATE BUZAU

Accident cu 5 victime la iesirea din municipiu

200 vizualizari Citeste tot
18 mai 2019 [10:39]  ACTUALITATE BUZAU

Cum vrea să rezolve primarul Toma problema RAM

587 vizualizari Citeste tot
16 mai 2019 [10:05]  MONDEN BUZAU

La revedere, Eurovision!

482 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU