16h 07' ACTUALITATE Buzau
Marţi, 06 februarie 2018

Elev de la LPS acuză că a fost bătut în sediul Poliției. AUDIO!

Florina Arghir Popescu alte articole de Florina Arghir Popescu
2 voturi 3129 vizualizari 0 comentarii florinapopescu@sansabuzoiana.ro
UPDATE [16:07] 06 FEB 2018 ›

Avem informații care arată că, înainte ca scandalul să apară în presă, la nivelul IPJ Buzău se declanșase deja o anchetă penală, în urma sesizării formulate de elevul de la LPS, care îl viza pe ajutorul șefului de post de la Cernătești, el fiind cel care reclamat Mihai Eduard Ș. Cercetările au fost inițiate chiar din acel moment și vizează comportamentul abuziv al polițistului.

 

În ceea ce privește dovada audio a incidentului care s-a petrecut în sediul de Poliție de la Cernătești, responsabilii cu derularea anchetei din cadrul IPJ Buzău au aflat despre existența sa din presă.UPDATE [13:07] 06 FEB 2018 ›

Purtătorul de cuvînt al Inspectoratului Județean de Poliție, agentul şef adjunct de poliție Drăghiciu Mihail, a confirmat că Poliția a deschis o anchetă în acest caz: „Poliția deschis o anchetă în acest caz. Cercetările se desfășoară sub aspectul a ceea ce a reclamat el ”.
Șeful de post din comuna Cernătești se află în mijlocul unui mare scandal, după ce a fost acuzat de un tînăr de 17 ani, din comună, că l-ar agresat fizic și verbal în timpul unei audieri desfășurate duminică la postul de poliție din localitate. IPJ Buzău confirmă că există o anchetă deschisă sub aspectul celor reclamate de tânăr.

Mihai  este elev la Liceul cu Programul Sportiv din Buzău, băiatul povestește pentru „Reporter buzoian” modul în care a fost tratat de șeful de post din Cernătești: „Duminică, după ce ne-am jucat fotbal, m-am luat de un băiat de la noi din comună. Mama lui s-a dus și m-a pîrît la poliție. Domnul Eusebiu și încă doi polițiști au venit după mine la magazin și m-au dus la secție. Acolo m-a înjurat de mama și m-a lovit cu palma și cu pumnul. Nu e prima dată când mă bate. M-a mai bătut o dată, mai demult, când am fost eu implicat într-un scandal în comună.”, a relatat tânărul, care s-a ales cu o amendă de 300 de lei pentru tulburarea liniștii publice.

După incident, băiatul a chemat salvarea, care l-a dus la Spitalul Județean de Urgență Buzău. Medicii de aici au constatat însă că nu are mărci de agresiune și i-au dat drumul acasă. Un alt echipaj de poliție sosit la spital i-a mai aplicat tânărului o amendă pentru apelarea fără motiv a numărului unic de urgență 112. Tînărul spune că nu este prima oară cînd este tratat astfel și că și-a făcut curaj și a pornit camera telefonului, reușind să înregistreze doar discuția cu persoana presupusă a fi șeful de post din comună.

IPJ Buzău confirmă că la Parchet a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru clarificarea celor relatate de minor. La rândul său, tânărul susține că va merge să își caute dreptatea în instanță. 

 Asculta aici! Etichete: acuză |  AUDIO |  bătut |  Poliției |  sediul
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 1   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU