05 [AUG 19] ACTUALITATE Buzau
Luni, 05 august 2019

Un buzoian, printre cei mai cunoscuţi 10 criminali români din toate timpurile

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 1704 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Site-ul Descoperă publică numele celor mai cunoscuţi criminali români din istorie, iar printre primii zece se află celebrul Ion Rîmaru, tatăl său, Florea Rîmaru, dar şi o femeie frumoasă, care a primit numele de Văduva Neagră. De asemenea, pe lista neagră se află, pe poziția a opta, buzoianul Grigore Uruc , care a făcut nu mai puțin de 4 victime, toți copii uciși, în ani diferiți, însă întotdeauna  în noaptea dintre ani.

Potrivit site-ului Descoperă, citat de MEDIAFAX, Grigore Uruc și-a început seria odioaselor crime la sfârșitul anilor 1980. Prima sa victimă s-a numit Cerasela Diminet, un copil al străzii de 14 ani, descoperit în interiorul unei centrale termice, la 2 ianuarie 1985. Anchetatorii au stabilit ulterior că fata a fost ucisă în noaptea dintre ani. Pentru că nu au dat de urma criminalului, autoritățile de la avea vreme au clasat dosarul cu autor necunoscut.
Un an mai târziu, tot în noaptea de Anul Nou, un al copil al străzii, un băieţel în vârstă de 13 ani, a fost descoperit ucis în apropierea Şcolii Generale nr. 4.  Anchetatorii stabileau că e vorba despre același autor.
În 1987, Uruc a dat o nouă lovitură. O a treia victimă, Cosmin Gruiu, un copil fără adăpost în vârstă de 14 ani, fusese străpuns de nu mai puţin de 24 de ori cu un cuţit.
Anul nou 1988 a însemnat însă sfârşitul terorii. Având sub observaţie toate locaţiile prin care criminalul ar fi putut pătrunde în oraş, autorităţile îl identifică pe autorul abominabilelor crime: Grigore Uruc, un ţăran analfabet dintr-o localitate rurală a județului Buzău, care venea în oraș doar de Revelion pentru a ucide.
  Din păcate, în momentul arestării, ucigaşul apucase să ia viaţa celei de-a patra victime, o fetiţă în vârstă de 13 ani.
Judecat rapid, acesta era condamnat la moarte şi executat la 11 iunie 1988. Era penultima condamnare la moarte din timpul regimului comunist.Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU