19 [DEC 19] ACTUALITATE Buzau
Joi, 19 decembrie 2019

Un buzoian face cea mai bună pizza din Oxford

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 2966 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro
Sursa: www.emigrantul.it

Mihai Mincu este de fel din Poșta Câlnău, județul Buzău. Împins de nevoi și cu speranța unui trai mai bun, după ce a lucrat în țară timp de  12 ani la o firmă la care s-a specializat în tâmplărie din lemn și PVC, Mihai Mincu a ales să plece în Anglia unde, după aventuri, ba haioase, ba periculoase, a ajuns să dețină propria afacere. Buzoianul deține la Oxford, în piața Gloucester Green o pizzerie iar ce iese din mâinile lui e apreciat și lăudat de englezi  și nu numai.
La început, buzoianul a lucrat pentru cel care deține afacerea, un albanez, iar încet încet, cu plăcere, pasiune și multă muncă a ajuns să fie coproprietarul afacerii, deși începutul nu a fost cel la care se așteptase. Preluând afacerea în perioada vacanței, când majoritatea studenților erau plecați, intrările nu acopereau mare lucru. Mihai nu a abandonat însă. A sperat iar rezultatele au început să apară.

Buzoianul citat de www.emigrantul.it povestește amuzat că viața printre străini nu e simplă, dar culmea, cei cu care a avut probleme acolo, au fost tot românii: ”Cu englezii, nu am avut probleme. Doar cu un român una mică. Aici, la pizzerie, în prima zi când am venit, nu aveam unde să dorm. Atunci colegul român mi-a zis că are el o cameră. Numai că el va pleca în Spania. „Îmi dai mie 300 de lire și stai în camera asta” mi-a zis. Eu m-am bucurat să găsesc așa repede chirie. Aceasta era pe un 29, iar pe 30 a plecat în Spania. Era vară, că i-am dat și adidașii mei, că nu mai avea el timp el să-și ia alții, și mi-i aduce peste săptămâna care avea să se întoarcă. Numai că pe 1 a lunii ce urma a venit proprietarul casei:
      – Hello!
      – Hello! Monei for rent.
      – Dar eu banii îi dădusem colegului care dispăruse în Spania.”,
a povestit buzoianul pentru www.emigrantul.it

Mihai Mincu deține acum o afacere care îi oferă stabilitate și mulțumire sufletească. Spune că a ajuns să câștige acolo  în două zile cam cât ar fi câștigul într-o lună în România. De aceea, buzoianul nu ia în calcul, cel puțin acum, să revină în țară.
Povestea lui Mihai Mincu o puteți citi și AICIEtichete: buzoian |  Oxford |  pizza
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU