23 [IAN 20] ACTUALITATE Buzau
Joi, 23 ianuarie 2020

TRIST. Câți români au murit în 2019 pe șoselele din Buzău

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 2567 vizualizari 0 comentarii

Accidente mai puține, dar cu urmări dramatice. În județul Buzău, bilanțul activității polițiștilor pe anul trecut, arată că în ultimele 12 luni, s-au înregistrat cu aproape 9 procente mai puține accidente grave față de 2018. Scăderi au fost înregistrate și în ceea ce privește numărul persoanelor rănite grav. Totuși au fost înregistrate creșteri la capitolul persoane decedate în urma accidentelor de circulație. Astfel, în 2019 au murit pe pe șoselele din județul Buzău 51 de oameni, cu 8 mai mult decât în anul precedent. În ceea ce privește numărul accidentelor uşoare produse pe raza județului Buzău, deși s-a înregistrat o ușoară creștere a numărului de evenimente, numărul persoanelor rănite în urma acestor accidente a fost în scădere cu 3,4%.                             
Astfel, în 2019 s-au înregistrat 142 de accidente grave, 133 de oameni au fost grav răniți iar 51 dintre victime au decedat.
Principalele cauze care au dus generat accidentele rutiere la Buzău, in anul 2019,  au fost indisciplina pietonală,  viteza neadaptată şi neacordarea priorității de trecere, pietonilor sau celorlalte autovehicule, în egală măsură.
Pe de altă parte, ministrul de Interne, Marcel Vela, anunță că intenționează ca toți agenții de la Poliția Rutieră să fie dotați cu camere video. O astfel de investiție va responsabiliza polițistul în dialog cu șoferul, dar și invers. Ministrul spune că, în acest fel, poliţiştii nu vor mai abuza de funcţia lor şi nici parlamentarii nu îşi vor mai permite să înjure poliţistul.                             
Cu camerele video în dotarea fiecărui agent de la Circulație, ministrul speră în eradicarea fenomenului corupției la Poliția Rutieră.    Etichete: Buzău |  șoselele |  murit |  români |  TRIST
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

17 feb 2020 [08:33]  ACTUALITATE BUZAU

WOW! Ce temperaturi sunt în februarie!

366 vizualizari Citeste tot
17 feb 2020 [08:12]  ACTUALITATE BUZAU

MedikaTV: Aliment miraculos in răceli

317 vizualizari Citeste tot
Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU