ACTUALITATE
Curs valutar:
4.6606
3.7886
21 aprilie 2018 Ultimul update: 15:28
31 [MAI 17] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 31 mai 2017

Trei cazuri de boală Lyme, confirmate la Buzău

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 2591 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Căpuşele fac primele victime la Buzău din acest sezon cald. Trei bărbaţi din Gălbinaşi, Largu şi Smeeni, au fost diagnosticaţi cu boala lyme după ce au fost muşcaţi de insectele periculoase care pîndesc din iarbă. Este vorba despre crescători de animale care nu au ţinut cont de recomandările medicilor de a purta echipament adecvat atunci cînd merg în zone cu vegetaţie abundentă şi care din acest motiv au fost muşcaţi de căpuşe.

"Anul acesta am înre­gistrat 154 de prezentări pentru muşcături de căpuşă, din care, doar 6 pacienţi au fost supravegheaţi, erau consideraţi la risc. Din aceştia 6, trei au fost confirmaţi. Trei pacienţi de sex masculin, la grupa de vîrstă 60 şi peste, din rural, toţi reclamînd, în antecedente, această muşcătură de căpuşă, pentru care au şi primit tratamentul specific", a declarat medicul epidemiolog Carmen Scântei din Direcţia de Sănătate Publică Buzău. Bolnavii diagnosticaţi cu Lyme au primit tratament iar acum sînt în afara oricărui pericol. Epidemiologii spun că în zonele cu căpuşe pot interveni şi primăriile cu substanţe menite a ucide insectele periculoase, însă cel mai bine e ca fiecare să-şi păzească propria piele.  

Măsuri de prevenire

Specialiştii în domeniul sănătăţii publice recomandă populaţiei o serie de măsuri pentru prevenţia îmbolnăvirii cu Lyme. Astfel, se recomandă ca după desfăşurarea unor activităţi în aer liber în zonele în care pot trăi căpuşe să fie verificată prezenţa acestora pe haine şi pe corp, acordînd o atenţie deosebită axilelor, zonei inghinale, picioarelor, ombilicului, gîtului şi capului. Medicii atrag atenţia că la copii căpuşele sînt adesea găsite pe cap, la nivelul liniei părului şi, întrucît sînt foarte mici, pot fi uşor trecute cu vederea. Muşcătura de căpuşă arată de obicei ca un mic pistrui închis la culoare, cu o crustă ce nu poate fi îndepărtată de pe piele. De obicei, nu doare. Totuşi, căpuşa ar trebui să fie îndepărtată cît mai curînd posibil pentru a minimiza riscul de infecţie.Etichete: boală |  Buzău |  cazuri |  confirmate
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

ieri [11:27]  MONDEN BUZAU

Ellie White, despre parenting și muzică

212 vizualizari Citeste tot
ieri [11:13]  ACTUALITATE BUZAU

Cine e noul inspector general şcolar

1850 vizualizari Citeste tot
19 apr 2018 [14:12]  ACTUALITATE BUZAU

Copil spulberat pe DN 10

495 vizualizari Citeste tot
19 apr 2018 [10:26]  ACTUALITATE BUZAU

Copii intoxicaţi cu otravă pentru şoareci

301 vizualizari Citeste tot
19 apr 2018 [09:29]  MONDEN BUZAU

Chef Aida Parascan, sub lama bisturiului

410 vizualizari Citeste tot
19 apr 2018 [08:15]  ACTUALITATE BUZAU

Unde se atribuie locuri de parcare

676 vizualizari Citeste tot
19 apr 2018 [07:54]  ACTUALITATE BUZAU

Cine numără rablele abandonate pe domeniul public

328 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU