27 [OCT 18] ACTUALITATE Buzau
Sâmbătă, 27 octombrie 2018

Trecem la ora de iarnă!

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 1379 vizualizari 0 comentarii

Trecem la ora de iarnă în noaptea de sâmbătă spre duminică. Ceasurile se dau înapoi cu o oră, astfel că ora 4.00 devine ora 3.00. Laptopurile și smartphone-urile trec automat la ora de iarnă, așa că nu este nevoie să le modificați. 

Pe de altă, trecea la o altă oră decât cea pe care funcționăm de o vreme, produce schimbări asupra organismului uman si a starii noastre psihice, după cum arată cercetătorii. Medicul buzoian  Karmencita Pricop  spune ca simptomele resimțite de organism la schimbarea orei pot fi îmbunătățite prin măsuri simple, la îndemâna tuturor. 

Mecanismul de schimbare a orei a fost introdus în România în anul 1932, iar în prezent peste 100 de țări din întreaga lume folosesc acest sistem. Cel mai probabil, este ultimul an în care vor mai avea ora de vară și ora de iarnă, întrucat Uniunea Europeană a decis renunțarea la această practică și menținerea doar a orei de iarnă.  Pentru ca acest proiect sa fie pus in practica, fiecare stat trebuie sa-si dea  acceptul.Etichete: iarnă |  Trecem
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU