ACTUALITATE
Curs valutar:
4.6669
4.0761
22 octombrie 2018 Ultimul update: 12:42
11 [OCT 17] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 11 octombrie 2017

Treaba-i bună, dar mai durează la podul de la Mărăcineni

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 1187 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Evitarea blocajelor de trafic atunci cînd se efectuează lucrări de reparaţii sau de întreţinere la anumite artere importante sau poduri, rămîne situată la latitudinea funcţionarilor de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (C.N.A.I.R.).                  Însă, experienţa de pînă acum, ne-a arătat că la nivelul acestei instituţii lucrurile funcţionează de cele mai multe ori defectuos, ca să folosim o expresie soft. De pildă, după cum o mulţime de şoferi buzoieni au simţit pe propia piele ce înseamnă ignoranţa şi lipsa de profesionalism a celor de la C.N.A.I.R., "calităţi" regăsite şi la firma care a cîştigat licitaţia pentru refacerea podului vechi de la Mărăcineni. După cum se ştie, joia şi vinerea trecută, jumătate din municipiul reşedinţă de judeţ a fost blocat de maşinile înţepenite în trafic. Totul din cauză că lucrătorii firmei despre care am relatat mai sus s-au apucat să efectueze reparaţii pe pod pe sensul de mers dinspre Buzău către Rîmnicu Sărat exact cînd cotele de trafic erau mai mari, adică în mijlocul zilei. Astfel, sute şi sute de maşini, au rămas blocate pe Bulevardul Unirii, zona de nord, străzile Chiristigii, Frăsinet, centrul oraşului şi altele.
Coşmarul de la sfîrşitul săptămînii trecute riscă să se repete, pentru că nici o altă instituţie nu pare a fi abilitată să regleze situaţia produsă de C.N.A.I.R. care în caietul de sarcini al licitaţiei n-a ştiut să precizeze obligaţiile elementare şi să impună ca societatea cîştigătoare să lucreze exclusiv noaptea, aşa cum, de altfel, se procedează în orice ţară sănătoasă la cap. Mai mult, Poliţia a constatat că nici minimele măsuri de fluidizare a traficului ce trebuiau luate de firma respectivă nu s-au respectat, atîta vreme cît poliţiştii au dat o amendă de 3.000 ron.
Prefectura poate face o rugăminte. Atît!
Prefectul Buzăului, Carmen Ichim, a fost întrebată de reporterii Şansa Buzoiană dacă pe viitor nebunia ar putea fi evitată, dar răspunsul era uşor de intuit: "Acest lucru l-am solicitat şi noi şi Inspectoratul de Poliţie pentru a evita aceste blocări care se produc în timpul zilei. Acum, că şi perioadă de execuţie este destul de mică, trebuie să ne gîndim bine ce vrem să facem: să reparăm, sau să nu reparăm. Dacă nu reparăm, s-ar putea să nu mai avem nici o cale de acces. Cu toată bunăvoinţa, sper să fie undeva şi noaptea, nu ştiu şi nu pot să promit acest lucru, pentru că există administratorul drumului care încheie un contract şi cel care lucrează stabileşte ora împreună cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie.  Ca şi solicitare, am transmis-o şi noi şi sperăm să facă acest lucru. Dar, dacă este imposibil, nu putem, pentru că nu obligă legea să lucreze ziua sau noaptea şi dacă nu-i legal... Ar trebui să facă lucrările, de miercuri pînă joi la rampa care urcă în direcţia de mers spre Rîmnicu Sărat." Aşadar, atît Casa Albă, cît şi Poliţia pot sugera executantului lucrărilor să binevoiască să lucreze noaptea sau cînd traficul nu este foarte intens.

Cît priveşte lucrările mari...

În ceea ce priveşte lucrările de reabilitare a podului de la Mărăcineni, prefectul Ichim a afirmat că: "Pentru lucrările mari, licitaţia s-a desfăşurat, există un cîştigător. Din păcate, la ora aceasta, Ministerul Transporturilor nu a eliberat autorizaţia de construire pentru a efectua aceste lucrări. Se solicită, apoi un aviz din partea Secţiei de Drumuri Naţionale şi apoi de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie pentru un aviz de trafic, cum se va circula, o proiecţie, dar, după ce se va obţine autorizaţia de construire." Deci, treaba-i bună, dar mai durează...Etichete: durează |  Mărăcineni |  podul |  Treaba
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Din aceeasi categorie
 • Cît iei amendă dacă arunci moloz aiurea; azi; Buzau
 • Una după alta / Spitalul Județean, asaltat de rromi; 20 octombrie 2018; Buzau
 • A murit în hazna; 20 octombrie 2018; Buzau
 • VIDEO Anchetă după scandalul monstru de la UPU; 19 octombrie 2018; Buzau
 • Războiul Toma vs.Tescaru, etapa de toamnă; 19 octombrie 2018; Buzau
 • Atenţie! Sensuri Unice în Dorobanţi; 19 octombrie 2018; Buzau
 • Scandal cu pumni şi spray lacrimogen la UPU; 19 octombrie 2018; Buzau
 • Ultima ora

  20 oct 2018 [00:08]  ACTUALITATE BUZAU

  A murit în hazna

  275 vizualizari Citeste tot
  19 oct 2018 [16:39]  PUBLICITATE BUZAU

  (P) PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BUZAU - Adresă ADI Buzău 2008

  PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BUZĂU Nr.[...]
  301 vizualizari Citeste tot
  19 oct 2018 [16:32]  ACTUALITATE BUZAU

  VIDEO Anchetă după scandalul monstru de la UPU

  350 vizualizari Citeste tot
  19 oct 2018 [16:20]  ACTUALITATE BUZAU

  Războiul Toma vs.Tescaru, etapa de toamnă

  580 vizualizari Citeste tot
  19 oct 2018 [11:18]  MONDEN BUZAU

  Uite cine aduce hitul lunii la Focus Fm! Arată trăznet!

  612 vizualizari Citeste tot
  19 oct 2018 [10:42]  ACTUALITATE BUZAU

  Atenţie! Sensuri Unice în Dorobanţi

  393 vizualizari Citeste tot
  19 oct 2018 [10:38]  ACTUALITATE BUZAU

  Scandal cu pumni şi spray lacrimogen la UPU

  333 vizualizari Citeste tot
  19 oct 2018 [08:40]  ACTUALITATE BUZAU

  D.N.10 intră în reparaţii,in sfirsit

  235 vizualizari Citeste tot
  18 oct 2018 [11:24]  ACTUALITATE BUZAU

  Accident grav cu trei raniti pe E85

  370 vizualizari Citeste tot
  18 oct 2018 [11:21]  ACTUALITATE BUZAU

  Doi procurori buzoieni se intorc acasa

  570 vizualizari Citeste tot
  18 oct 2018 [08:15]  SPORT BUZAU

  Andreea Răducan vine la Buzău să descopere talente

  331 vizualizari Citeste tot

  National

  Presedinte
  Ion CRISTOIU
  Director general
  Vlad PUFU