06 [NOV 19] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 06 noiembrie 2019

Tranșă consistentă de vaccinuri antigripale. Unde ajung

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 1457 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Buzăul primește o a treia tranșă de vaccinuri antigripale destinate vaccinării gratuite a persoanelor cu risc de complicații în caz de îmbolnăvire de gripă.

8900 de doze de vaccinuri au fost repartizate Buzăului de către Ministerul Sănătății, în cea de-a treia tranșă.

”Medicii de familie au avut repartizate până acum 30 de doze de fiecare , acum a venit tranșa a doua vor mai primi câte 40 si mai avem de primit  8900 de doze. Și atunci vor primi cel puțin 40 de vaccinuri astfel că fiecare medic  va putea vaccina peste 100 de bolnavi cronic din lista pe care o are.  Populația a aflat că din gripă se moare, a văzut ce se înseamnă să ai gripă și să te tratezi de gripă, indiferent de vârstă, și atunci a înțeles că un simplu vaccin nu riscă nimic în sănătatea individului receptor și e mult mai bine să l facem” , a declarat miercuri medicul epidemiolog Carmen Scântei de la DSP Buzău.

La Buzău au ajuns, până acum, în afara celor 8900 de doze din a treia tranșă, aproape 10.000 de doze de vaccin antigripal. Anul acesta, Direcţia de Sănătate Publică Buzău a cerut Ministerului Sănătăţii 35.000 de doze de vaccin antigripal, însă judeţului i-au fost acceptate doar 26.900 de vaccinuri.Etichete: ajung |  antigripale |  consistentă |  Tranșă |  vaccinuri
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU