Curs valutar:
4.7509
4.1988
23 martie 2019 Ultimul update: 18:29
11 [IUL 18] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 11 iulie 2018

Tragedia buzoiană din Spania/ Prietenii iberici caută bani pentru înhumarea victimei

Doru Gheorghiade alte articole de Doru Gheorghiade
0 voturi 1868 vizualizari 0 comentarii doru.gheorghiade@sansabuzoiana.ro

Justiția spaniolă își face datoria pe repede-înainte în cazul buzoiencei Cristina Marin (24 ani), omorâtă sâmbăta trecută de fostul concubin, Laurențiu Daniel (33 ani), într-o scenă de o violență cruntă, în Lepe. Prins de Guardia Civil după o zi de la comiterea nenorocirii, făptașul este, în opinia publică, un criminal care își merită soarta. Șeful Tribunalului din Ayamonte, cu competență în cazurile de violență în familie, a emis ordinul de detenție fără cauțiune.
 
Pe Tweeter, spaniolii din mica localitate andaluză, cer suport financiar pentru ca familia victimei să își permită ”luxul” înhumării Cristinei. Prietenii și rudele rămân să plângă neputința de a fi evitat catastrofa din încă una dintre familiile de români greu încercate printre străini. Două fiice, de 2 și 5 ani, vor afla, peste ani, poate, adevăratele motive din care au rămas orfane de mamă și au un tată în închisoare.

Dincolo de ecourile naționale ale tragediei din Lepe, care au ajuns subiect de dezbatere și în guvernul spaniol, între cei doi tineri se consumaseră episoade de violență care anticipau finalul inuman. Fostul partener de viață al Cristinei a agresat-o pe acesta și a primit ordin de restricție din partea autorităților polițienești, ordin încălcat chiar la puțin timp după emitere, potrivit unor surse din Înalta Curte de Justiție din Andaluzia. Moment în care unde, dacă nu pe Facebook, începe o luptă de care-pe-care între părinții celor două copile.
Atât pe pagina de Facebook a Cristinei cât și pe cea a lui Daniel, apar poze care denotă disputa pentru custodia – legală sau morală – asupra copiilor. Dacă tânăra mamă se ruga lui Dumnezeu să o ajute în îngrijirea copilelor, tatăl posta citate prin care caută să își mascheze poziția de perdant și să se încurajeze pe sine, în fața încercărilor vieții. Postările se adună, taberele se împart, tensiunile cresc. Violența e ultimul argument când toate punțile umane au căzut: mama e omorâtă, tatăl merge la închisoare. Copiii vor fi preluați, cel mai probabil, în grija autorităților și, cu greu, își vor regăsi locul între cei dragi, rudele rănite. Destine în ruină ce vor căuta o minune salvatoare.
Din datele strânse la redacție, se pare că domiciliul fostului cuplu de buzoieni e în zona Râmnicu-Sărat, dar autoritățile contactate de noi nu au arătat decât surprinderea că tragedia din Lepe, Spania, despre care au aflat din presă, îi are ca protagoniști pe niște copii plecați din comunitatea de care se îngrijesc. Dacă aceste familii mai există în satul natal, vreo bunică plânge în basma fără să fie auzită. Problema repatrierii corpului neînsuflețit al unui cetățean român decedat în Spania, în cazul acesta, implică aspecte financiare deloc neglijabile. Deja, oriunde ai muri în România, înmormântarea e o cheltuială împovărătoare.
Primăria din Lepe a declarat zi de doliu în memoria Cristinei Marin, duminica trecută. Oamenii au ieșit în stradă, într-un marș al tăcerii. Privind informațiile de pe internet, e uimitoare solidarizarea și revolta comunității spaniole în mijlocul căreia s-a petrecut tragedia românească născută din sărăcia buzoiană. Violența de gen sau domestică e nu numai o temă de dezbatere aprigă în țara cu cei mai mulți imigranți fugiți de neajunsurile diverse din România. E o luptă în stradă, în tribunale, în școli, împotriva unui flagel social care produce victime în serie. Pentru sansanews.ro, subiectul rămâne deschis.


Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

21 mar 2019 [08:29]  MONDEN BUZAU

O buzoiancă ia la rând show-urile de la Pro TV

495 vizualizari Citeste tot
21 mar 2019 [08:09]  ACTUALITATE BUZAU

Cu cît se măreşte preţul gigacaloriei

610 vizualizari Citeste tot
20 mar 2019 [10:27]  MONDEN BUZAU

FERICIREA e sărbătorită azi în toată lumea

324 vizualizari Citeste tot
20 mar 2019 [10:14]  MONDEN BUZAU

Dalia Pușcă își arată burtica de gravidă

470 vizualizari Citeste tot
19 mar 2019 [08:16]  MONDEN BUZAU

Turneul lui FUEGO ajunge la Buzău

550 vizualizari Citeste tot
18 mar 2019 [08:53]  MONDEN BUZAU

DUET Lucia Dumitrescu & Fuego

652 vizualizari Citeste tot
15 mar 2019 [14:11]  ACTUALITATE BUZAU

Se scumpeşte apa de la robinet

1 859 vizualizari Citeste tot
15 mar 2019 [08:58]  ACTUALITATE BUZAU

Ample perchezitii la Buzău.

679 vizualizari Citeste tot
14 mar 2019 [21:46]  POLITIC BUZAU

Şeful Electrica - Furnizare a trecut, şi el, la A.L.D.E.

1302 vizualizari Citeste tot
14 mar 2019 [21:22]  ACTUALITATE BUZAU

A încetat din viaţă scriitorul Marin Ifrim

1020 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU