14 [SEP 18] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 14 septembrie 2018

Tîrgul 'Toamna Buzoiană', decalat

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 2056 vizualizari 0 comentarii

Veste bună pentru gospodinele care încă nu şi-au făcut aprovizinarea cu produse pentru iarnă. Cel mai mare târg al recoltei organizat în municipiul Buzău va avea loc, în acest an, mai devreme decât în 2017. Mai exact, decalajul va fi de două săptămâni, ”Toamna buzoiană” fiind organizată în perioada 19-23 septembrie, după ce anul trecut târgul şi-a deschis porţile la începutul lunii octombrie.
Decizia a fost luată de autoritățile locale, forțate de producțiile timpurii. Și cum se vrea ca acest târg să fie unul de referință care să aducă buzoienilor legume și fructe romenești la prețuri cât mai bune , producătorii vor fi chemați mai devreme să-și etaleze recoltele.
„Toamna Buzoiană 19-23 septembrie, invit pe toată lumea să vină aici. Va fi o Toamnă Buzoiană de excepție, cu foarte mulți artiști, cu foarte mulți meșteri populari. Deci, am pus mai devreme, așa cum vedeți, cam cu două săptămâni, pentru a avea produse cât mai multe, pentru ca buzoianul să se alimenteze pentru iarnă și din acest târg de toamnă care va fi pe spațiul de la Drăgaică.”, a declarat primarul municipiului Buzău, Constantin Toma. Organizatorii promit cum­părătorilor marfă de calitate dar și prețuri mici. În plus, pentru a fi îndemnați să vină în număr cât mai mare, intrarea la târg va fi liberă.

Intrarea, gratuită

„Intrările vor fi gratuite şi sper, prin concurenţa dintre ei, să fie şi preţ mai mic pentru produsele care vor fi acolo. Sunt şi foarte mulţi producători din Judeţul Buzău, în mod special, de legume şi fructe. Deci vom avea seri speciale cu mari artişti, inclusiv din Republica Moldova şi din toată ţara. O să vedeţi lucruri deosebite”, a explicat primarul Constantin Toma. Evenimentul se anun­ţă a fi unul încărcat de surprize. La Buzău sunt aşteptaţi să vină meşteri populari din toate regiunile ţării, dar şi din Republica Mol­dova. Şi dacă pe timpul zilei, buzoienii îşi pot face cumpărăturile pentru pregă­ti­rea conservelor pentru iarnă, seara sînt invitaţi la terase, cu mici şi bere, dar şi la spectacole susţinute de unii dintre cei mai îndrăgiţi interpreţi de muzică populară. De asemenea, la fel ca şi anul trecut, este aşteptat să sărbătorească alături de buzoieni, şi mai ales să vadă producţiile din judeţ, ministrul agriculturii Petre Daea.Etichete: Buzoiană |  decalat |  Tîrgul |  Toamna
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU