ACTUALITATE
Curs valutar:
4.6589
4.0064
15 iulie 2018 Ultimul update: 11:15
28 [NOV 17] ACTUALITATE Buzau
Marţi, 28 noiembrie 2017

Sute de gospodării au rămas fără curent electric în urma ninsorilor de azi noapte

Florina Arghir Popescu alte articole de Florina Arghir Popescu
1 vot 6092 vizualizari 0 comentarii florinapopescu@sansabuzoiana.ro

A nins abundent în această noapte în localitățile Gura Teghii, Bisoca, Siriu și Nehoiu. 240 de locuințe din comuna Gura Teghii au rămas fără curent electric marți, de la orele 5,00, fiind necesară intervenția angajaților de la Electrica pentru remedierea avariilor produse de vînt. În jurul orei 11, 00 mai bine de jumătate din gospodăriile afectate erau reconectate la sursa de curent electric, urmînd să aibă loc intervenții în același scop în localitățile Vadul Oii și Poiana cu Rugi din comuna Gura Teghii. În zona Siriu zăpada s-a așternut într-un strat de 5 centimetri, iar pe DN 10, între kilometrii 78 și 94 se acționează de către angajații de la Secția Drumuri Naționale cu 50 de tone de sare. 
De luni seară zona de munte a județului Buzău se află sub incidența codului portocaliu de ninsori abundente, iar zonele de deal și cîmpie se află și ele sub cod galben. Zeci de pompieri sunt gata să intervină pentru salvarea oamenilor, dacă situația o va impune, potrivit comunicatului de presă remis de ISU Buzău, în care vorbește despre organizarea salvatorilor poentru a se putea mobilkiza în cazul în care situația o va cere. 
 Prefectura județului Buzău a cerut ca odată cu intrarea în vigoare a codului portocaliu, primăriile din localitățile aflate sub avertizare trebuie să asigure permanența, iar angajaților inspectoratelor pentru situații de urgenmță le revin cele mai multe sarcini. În pluis, la nivelul județului Buzău s-a dispus verificarea și cunoașterea situației gravidelor în ultimul trimestru de sarcină, a bolnavilor care fac dializă ori a altor suferinzi care au nevoie de îngrijiri medicale pentru ca transportul lor să poată fi asigurat, preventiv, în cazul unor blocaje pe șosele. Oamenilor li se recomandă, pe cît posibil, să nu plece la drum dacă nu au o urgență și dacă totuși pleacă să aibă mașinile pregătite pentru iarnă.
De luni seara, judeţele Braşov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa şi Argeş sunt sub atenţionare cod portocaliu de ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă şi intensificări ale vântului la munte. Potrivit ANM, în zona de munte a celor şapte judeţe, va ninge abundent, se va depune strat de zăpadă consistent, iar vîntul va avea intensificări temporare cu rafale de 55-70 km/h spulberînd zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii. Codul portocaliu expiră marţi, la ora 16.00. 


Etichete: curent |  electric |  gospodării |  ninsorilor |  noapte |  rămas
Voteaza articolul: bun: 1  |  slab: 0   1

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

13 iul 2018 [13:53]  ACTUALITATE BUZAU

Statistic,accidentele rutiere grave au scazut

119 vizualizari Citeste tot
13 iul 2018 [11:15]  MONDEN BUZAU

Un buzoian va prezenta X Factor

701 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU