BREAKING NEWS Buzau
24 [FEB 20] ACTUALITATE Buzau
Luni, 24 februarie 2020

Suspecta de coronavirus a fost transferată la Arbănași

Cristina Sterian alte articole de Cristina Sterian
0 voturi 2997 vizualizari 0 comentarii
Femeia nu prezintă semne de boală

Buzoianca de 52 de ani care a venit duminică  seară din Italia, dintr-o localitate aflată sub carantină din cauza coronavirusului, a fost transferată în noaptea de duminică spre luni  în tabăra de la Arbănași, locul identificat și stabilit de autorități ca fiind potrivit pentru izolarea celor care vin din zone afectate de boală. 
Transferul s-a realizat din secția de Boli Infecțioase unde femeia a fost dusă după ce a coborât din microbuzul cu care a venit din Italia.  În jurul orei 3 și jumătate, pacienta a fost introdusă în izoleta specială pentru astfel de situații și transferată în condiții de siguranță la Arbănași, în localitatea Beceni. Acolo va rămâne 14 zile, cât este perioada de incubație a coronavirusului. Deocamdată, ea nu prezintă semne de boală. Femeia este supravegheată de un asistent din cadrul Direcției de Sănătate Publică, echipat corespunzător, dar autoritățile vor trebui să identifice și alte cadre medicale care să o supravegheze pe buzoianca venită din Italia. 

”Femeia a fost transferată azi noapte cu o ambulanță specială. I-au fost asigurate hrană, apă, produse de igienă și personal medical. Transferul s a realizat fără incidente. Ea nu prezintă simptome, în perioada în care a stat izolată la Infecțioase a fost consultată și i-au fost recoltate probe în vederea efectuării de analize,  care au fost trimise la Matei Balș din Capitală”, a declarat luni dimineață purtătorul de cuvânt al Prefecturii Buzău, Denisa Irimia. Etichete: Arbănași |  coronavirus |  Suspecta |  transferată
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU