07 [IUN 19] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 07 iunie 2019

Surpriză! Cine ar putea răspunde penal pentru şoferul mort la Cislău

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 1439 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro


Dosar penal in rem pentru ucidere din culpă și nesemnalizarea obstacolului, deschis după accidentul de zilele trecute de pe DN 10, soldat cu moartea unui buzoian de 47 de ani.                                 
Polițiștii au întocmit dosar penal și continua cercetările după ce s-a stabilit că accidentul s-a produs din cauza șoselei acoperite cu apă și noroi, în urma unei ploi torențiale dar și a unei viituri. Dosarul penal a fost deschis in rem, asupra faptei, pentru ucidere din culpă și nesemnalizarea obstacolelor pe drumul public. Cel mai probabil, responsabilii de la Sectia Drumuri Nationale Buzau din cadrul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere,  administratorul DN10, vor trebui să explice de ce nu a fost curățat drumul de noroi, pietre și crengi și de ce zona nu a fost semnalizată corespunzator pentru evitatea eventualelor accidente rutiere.                              
Luni seară, un grav accident de circulație a avut loc pe DN 10. Un bărbat de 47 de ani a murit după ce maşina pe care o conducea s-a izbit violent de un copac, la intrarea în localitatea Cislău. Șoseaua era acoperită cu apă pentru că tocmai plouase dar și de aluviuni în urma unei viituri produse recent.         

Pe de altă parte se ştie că în zona respectivă au loc foarte multe accidente deoarece pe acea porţiune de drum drept, de cîţiva kilometri, se circulă cu foarte mare viteză. Practic, şoferii accelerează puternic după ce scapă de curbele de zeci şi zeci de kilometri de pe D.N.10. De altfel, statisticile arată că acolo au loc, frecvent, accidente rutiere grave, unul dintre ele, cel din 2016, soldîndu-se cu nu mai puţin de 4 morţi. E foarte posibil ca şi în acest ultim caz şoferul să fi circulat cu viteză foarte mare, care să nu-i fi permis să aibă o reacţie eficientă, observînd prea tîrziu pericolul aluviunilor de pe şosea. Totuşi, rămîne realitatea că pe acel traseu se circulă cu mare viteză, iar administratorul drumului dar şi Poliţia Rutieră trebuie să ia în considerarea aceste aspecte şi să impună soluţii viabile.

Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU