21 [AUG 19] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 21 august 2019

Subiecte ușoare, la prima probă a BAC-ului de toamnă

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 1919 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro


Astăzi a început bacalaureatul de toamnă, organizat, la Buzău, în trei centre de evaluare, amenajate la LPS Buzău, Liceul ”Henri Coandă” și Liceul ”Victor Frunză” din Râmnicu Sărat. La prima probă scrisă, programată astăzi de la ora 9,00, au participat aproape 330 de elevi din cei 400 înscriși. În mai puțin de două ore, mulți dintre elevi au ieșit din sălile de examen. Proba scrisă la limba și literatură română de la bacalaureatul de toamnă a fost considerată ușoară. Absolvenții de liceu au avut de tratat, la alegere, teme desprinse dintr-un roman de Liviu Rebreanu, adică un autor îndrăgit și o specie literară ușor de interpretat.


La toate probele bacalaureatului s-au înscris, în total 848 de candidați. Printre cei care s-au aflat astăzi în sala de examen se numără și buzoieni care sunt la a treia sau chiar a  patra încercare de a promova examenul maturității.  Totuși, cei mai mulți dintre candidații din toamnă sunt elevi care vor doar o mărire de notă  care să le asigure promovarea în final a bacalaureatului. ”Am constatat că sunt destul de mulți candidați au promovate probele, dar nu au media 6, pentru promovare, și atunci sunt obligați să vină pentru o mărire de notă la una dintre probe pentru a promova bacalaureatul.” a declarat Daniela Palcău, inspector școlar general adjunct.

În județul Buzău vor exista și două subcomisii, dintre care una se va deplasa la unitățile de învățământ special de pe strada Horticolei, unde susțin probe câțiva elevi cu dizabilități. Cealaltă comisie se va deplasa la Pătârlagele.
Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul edu.ro este prevăzută pentru data de 3 septembrie, zi în care se vor putea depune contestații.Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU