01 [IUN 18] ACTUALITATE Buzau
Vineri, 01 iunie 2018

Străzile Buzăului, inundate de torțe

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 1223 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Străzile Buzăului au fost luminate aseară de zeci de torțe. S-a dat startul celei de-a doua ediții a Buzău Fest, eveniment dedicat promovării culturale, turistice și istorice a județului, organizat în municipiu și în stațiunea balneoclimaterică Sărata Monteoru.                           

Mii de buzoieni au participat , joi seară, la parada cu torțe, pusă în scenă de membrii Gărzii Apulum, Geto-dacii din Moldova, Legio Prima Italica și militari ai Diviziei 2 Infanterie „Getica". Cu straie impresionante ori haine de luptă ca-n vremuri demult apuse, luptătorii au mărșăluit pe străzile orașului, spre încântarea buzoienilor, care i-au urmat îndeaproape până în parcul Crâng ori i-au admirat de pe margine.

Vineri, manifestările din cadrul Buzău Fest continuă, dar totul se mută în stațiunea balneoclimaterică Sărata Monteoru, unde sunt asteptati  turiștii in numar mare,  dat fiind că anul trecut, la prima ediție a festivalului, statiunea a fost ocupata integral.  Deschiderea oficială va avea loc la pranz si va fi  urmată de o paradă a portului popular buzoian pe străzile stațiunii. 

Tot vineri,este programată o degustare de produse tradiționale buzoiene precum Babicul, Covrigii de Buzău, Cârnații de Pleșcoi sau vinurile de Pietroasele. Concomitent, vor fi deschise taberele dacilor și romanilor, dar și atelierele lor meșteșugărești de prelucrare a fierului, țesături, ateliere gastronomice sau dansuri antice. Totodată, meșterii populari buzoieni vor prezenta publicului produse specifice zonei din care provin.

După-amiază vor fi prezentări și demonstrații militare, lupte de gladiatori, dansuri antice, reconstituirea unor bătălii celebre dintre daci și romani. Seara se va încheia cu concerte dfe muzica populară, cel mai aștepștat m,oment fiind cel susținut de Nicolae Botgros și Orchestra „Lăutarii" din Chișinău.

Sîmbătă, va fi cros dar vor fi şi tabere și ateliere meșteșugărești, recitaluri de muzica clasică, instrumentală și ușoară, dans și teatru susținute de elevii Liceului de Arte „Margareta Sterian" din Buzău. După orele amiezii vor urma noi lupte antice puse în scenă de gărzile participante la eveniment, pentru ca la orele serii pe scena festivalului să urce Loredana alături de trupa sa.                                                                           Etichete: Buzăului |  inundate |  Străzile |  torțe
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

11 oct 2018 [10:22]  ACTUALITATE BUZAU

Încep lucrările de refacere a DN 10

423 vizualizari Citeste tot
11 oct 2018 [08:23]  PUBLICITATE BUZAU

(P) DISPOZIŢIE Nr. 268 privind convocarea Consiliului Judeţean Buzău în şedinţă extraordinară

ROMÂNIA CONSILIUL JUDEŢEAN BUZĂU[...]
369 vizualizari Citeste tot

National

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU