19 [FEB 20] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 19 februarie 2020

Sprijin profesionist pentru părinții cu copii diagnosticați cu autism

Andra Vasilescu alte articole de Andra Vasilescu
0 voturi 2504 vizualizari 0 comentarii news@sansanews.ro

Sprijin pentru buzoienii care au copii diagnosticați cu autism. Vor putea lua parte la cursuri bazate pe principiile ABA, singura terapie de recuperare ce poate oferi o șansă copiilor cu autism și tulburări de dezvoltare. Este vorba despre un training special, ce va avea loc la Buzău în perioada 21-22 februarie, adus în municipiu de Fundația Comunitară. 

Ajutorul oferit familiilor cu copii diagnosticați cu autism este binevenit, în condițiile în care accesul la serviciile de specialitate este greoi. În întreaga țară există doar 32 specialiști cu acreditare internațională formați în ABA, terapia care dă o șansă la vindecare copiilor cu autism, iar majoritatea își desfășoară activitatea în București. În plus, programul de terapie acoperă în medie 2-3 ore pe zi, așa că rolul părintelui de a continua planul de intervenție și predarea este unul foarte important.
“ Părinții care au copii cu tulburări din spectrul autist au nevoie de training, pentru a continua terapia pe care o fac copiii. Ei plătesc aceste terapii, dar este nevoie să continue educația și acasă, pentru a le da o șansă copiilor să se recupereze. Pentru că ei plătesc terapia pentru copiii lor, dar această terapie durează poate 2-3 ore pe zi și este nevoie să continue această terapie și acasă, pentru că acești copii au nevoie de îndrumare, conform terapiei ABA” a declarat Narcisa Dumitru, reprezentant al Fundației Comunitare Buzău.

Fundația Comunitară Buzău a strâns fonduri și a decis să vină în sprijinul părinților. În zilele următoare, 50 de părinți din Buzău vor putea beneficia de cursuri speciale și vor fi învățați cum să lucreze acasă cu copiii, de către specialiști cu acreditare internațională 

“ În cadrul trainingului vin specialiști din București, din cadrul fundației Autism Voice, traineri specialiști în această terapie de recuperare – este vorba despre terapia ABA. Ei vin să le ofere părinților atât informații teoretice, cât și practice, dar și un kit, cu tot felul de materiale educative pentru copii, pe care ei le pot folosi permanent acasă,” a mai declarat Narcisa Dumitru, reprezentant al Fundației Comunitare Buzău.

Locurile s-au epuizat în doar câteva zile iar momentan există o listă lungă de așteptare. Practic, la Buzău se va da startul unui proiect național amplu.  La Buzău, proiectul este adus de către Fundația Comunitară . Fondurile folosite pentru finanțarea acestuia au fost strânse de către doi buzoieni pasionați de sport. Ileana Adamescu și Sorin Ezaru au alergat la un maraton în Atena pentru această cauză și au strâns donații prin intermediul unei platforme online. Sala pentru desfășurarea cursurilor a fost pusă la dispoziție în mod gratuit de către Primăria Buzău. 

Etichete: autism |  copii |  diagnosticați |  pentru |  profesionist |  părinții |  Sprijin
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU