Curs valutar:
4.7345
4.2201
17 iulie 2019 Ultimul update: 16:30
BREAKING NEWS Buzau
30 [IAN 19] ACTUALITATE Buzau
Miercuri, 30 ianuarie 2019

Sorina Pintea a anunțat epidemie de gripă la nivel național

Karla Lucuţă alte articole de Karla Lucuţă
0 voturi 1455 vizualizari 0 comentarii monden@focustv.ro

Autoritățile au declarat epidemie de gripă la nivel național. Anunțul a fost făcut miercuri dimineață de ministrul Sănătății, Sorina Pintea. „Gripă avem în fiecare an, nu cred că este cazul să ne panicăm”, a precizat ea. 

S-au indeplinit conditiile epidemiei de gripa in Romania, dupa ce s-au inregistrat consecutiv trei saptamani epidemice. Specialiștii spun că această situație se va menține și în luna februarie. Circulația virusului gripal este mai intensă în unele regiuni: sudul țării și focare în anumite regiuni. 

Ministrul Educatiei nu suspenda cursurile dupa ce s-a declarat epidemie de gripa. Ecaterina Andronescu, a declarat, miercuri, in contextul in care ministrul Sanatatii a declarat epidemie de gripa, ca se pot suspenda cursurile scolare acolo unde este cazul. Întrebata daca triajul in scoli ramane valabil, Andronescu a replicat: "Da, sa dea Dumnezeu ca epidemia sa se inchida, desi nu imi pun multe sperante, dar oricum masurile pe care noi trebuie sa le luam zilnic nu trebuie sa renuntam la ele. La ce putem face noi pentru copiii nostri".  Ministrul a mai afirmat ca le recomanda parintilor sa faca ei primul triaj in ce ii priveste pe copii, atfel incat sa decida daca il trimit la scoala sau nu.
Etichete: anunțat |  epidemie |  gripă |  național |  nivel |  Pintea |  Sorina
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU