15 [APR 19] ACTUALITATE Buzau
Luni, 15 aprilie 2019

Situație limită la Casa de Pensii

Marilena Dinu alte articole de Marilena Dinu
0 voturi 1698 vizualizari 0 comentarii redactie@focustv.ro

Situație fără precedent la Casa de Pensii Buzău,instituție care se confruntă cu cel mai mare deficit de personal din ultimii ani. Pentru ca activitatea să se poată desfășura fără probleme, la Casa de Pensii ar mai fi nevoie de câteva zeci de specialiști.
          Problemele au început să apară în urmă cu câteva luni bune, după lungul șir de schimbări legislative. Toate acestea au însemnat muncă în plus pentru salariații instituției care au fost nevoiți să stea peste program la serviciu astfel încât pensionarii să nu aibă de suferit și să își primească drepturile la timp.
Pentru a aplica prevederile legii 221 privind grupele speciale și grupa întâi de muncă a fost necesar un efort suplimentar din partea tuturor salariaților, în sensul că s-au prestat ore peste program și lucrul acesta are implicații majore, repet, asupra personalului pentru că avem personal insuficient pentru astfel de multitudine de acte normative și foarte mult contează faptul că aceste modificări trebuiesc aplicate într-un timp foarte scurt.", a declarat Carmen Androne, directorul Casei de Pensii Buzău.
 
          Singura soluție pentru ca activitatea Casei de Pensii să se desfășoare fără sincope ar fi angajarea de noi specialiști. Conducerea instituției a făcut deja o solicitare în acest sens, pentru angajarea a cel puțin 30-40 de persoane.
          „Probabil că vom avea sprijinul Casei Naționale și Ministerului Muncii care a promis că va aloca personal suficient, atât pentru aceste modificări legislative, cât și pentru perioada recalculării drepturilor de pensii pe care urmează să o înceapă. Categoric se vor scoate posturi la concurs pentru că recrutarea personalului în cadrul unei instituții publice se face cu respectarea legii 188. Părerea noastră este că se vor scoate posturi la concurs. Noi am făcut o solicitare încă de anul trecut, în medie s-au solicitat cam 30-40 de persoane pentru recalcularea drepturilor de pensii, în special este nevoie de personal în cadrul Direcției stabiliri, plăți, prestații și alte drepturi de asigurări sociale și, implicit, și în cadrul direcției economice. Este un cumul așa de persoane care ar trebui să conducă la aplicarea și implementarea prevederilor legale", a mai explicat Carmen Androne.
 
          Găsirea unui număr ridicat de specialiști pare o misiune aproape imposibilă, însă conducerea Casei de Pensii Buzău este dispusă să instruiască noii angajați astfel încât după un an, doi, aceștia să poată răspunde tuturor sarcinilor.
Vorbim despre specialiști în speță în administrație publică, mai bine zis în domeniul pensiilor. Un specialist în astfel de domeniu este greu de format, în jur de 2-3 ani, dar noi sperăm, așa cum am procedat și la recalculările precedente, să formăm persoane care să conducă la stabilire de drepturi corecte, că asta este ideea, să stabilim drepturile corecte și în termenul legal. Rămâne de văzut, eu cred că vor fi doritori care să aibă stagiul într-o instituție publică, respectiv în administrație publică.", a mai spus Carmen Androne, directorul Casei de Pensii Buzău.
 
          Dacă reprezentanții Casei Naționale de Pensii vor aproba solicitarea privind angajarea a 30-40 de angajați, atunci acesta ar fi cel mai mare val de angajări din ultimii ani de la nivelul Casei de Pensii Buzău. 


Etichete: limită |  Pensii |  Situație
Voteaza articolul: bun: 0  |  slab: 0   0

Comentarii

Nu exista nici un comentariu adaugat


Ultima ora

Presedinte
Ion CRISTOIU
Director general
Vlad PUFU